OVO JE APSURDNO Nekdašnji prvi čovek FIFE zgrožen planom za Mundijal 2030

13:05 | 08-10-2023

Fudbal 0

Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije, Sep Blater, izrazio je svoje neslaganje s odlukom da se Svetsko prvenstvo 2030. godine održava u šest zemalja i na tri kontinenta

Sep Batler

FIFA je nedavno donela odluku da će SP 2030. godine biti organizovano u Španiji, Maroku i Portugalu, sa početnim utakmicama koje će se odigrati u Urugvaju, Paragvaju i Argentini.

-Apsurdno je organizovati Mundijal na ovaj način. Završnica Mundijala mora da bude kompaktan događaj. Iz istorijskih razloga Svetsko prvenstvo 2030. moralo je da bude dodeljeno Južnoj Americi- rekao je Batler.

Blater je bio na čelu FIFA-e od 1998. do 2015. godine, nakon čega je smenjen zbog korupcijskih skandala. Sledeće Svetsko prvenstvo biće organizovano 2026. u Meksiku, SAD-u i Kanadi.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading