STADION U STADIONU I NEMAČKI SVEMIRSKI BROD Zavirite u velelepno zdanje na kom će igrati Zvezda, a možda i reprezentacija Srbije (FOTO)

08:00 | 25-10-2023

Fudbal 0

Pogledajte kako izgleda stadion koji će pored crveno-belih uskoro možda ugostiti i "orlove".

Stadion
EPA/Alo

 

 

Nakon poraza u Mančesteru od aktuelnog šampiona Evrope (1:3), te remija protiv Jang Bojsa na "Marakani" (2:2), Crvenu zvezdu očekuje još jedan težak ispit u grupnoj fazi Lige šampiona, a to je duel protiv Lajpciga u istoimenom gradu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Šampion Srbije će drugo od tri gostovanja ove sezone u elitnom takmičenju odigrati na prilično zanimljivom stadionu koji je u tinejdžerskim godinama. "Red Bul arena" nastala je 2010. godine, a originalni stadion nosio je naziv Centralni.

Novo zdanje, zapravo, nema mnogo veze sa starim osim što je napravljeno tačno na mesto starog stadiona, pa se tako može reći da je u pitanju stadionu u stadionu. Kako bi ta rečenica dobila na značaju, govore i ostaci starih tribina koji se mogu primetiti sa spoljašnje strane arene. Umesto ljudi, tu su sada posađene biljke i prostor je prilagođen novoj "Red bul areni". Nekada, one su primale i preko 100.000 ljudi.

Kako je Lokomotiva iz Lajpciga nekada bila najveći klub u ovom gradu, tako je, logično, stadion bio dom fudbalerima pomenutog tima. Sada već davne 1997. grad je doneo odluku da pravi novi stadion na mestu starog, a rekostrukcija je trajala od 2000. do 2004. godine kada je Lajpcig dobio moderan stadion.

Stadion EPA
 

Tadašnji "Centralni stadion" bio je jedini u Istočnoj Nemačkoj koji je bio jedan od domaćina Svetskog prvenstva 2006. godine. Kasnije postao je dom drugog gradskog kluba, Saksena, a 2010. menja svoj imidž i istoriju. Tada je stigao Red Bul, kupio prava na ime stadiona i nazvao ga po svom brendu, a onda 2015. odlučio da ga renovira.

Sada, stadion prima gotovo 54.000 ljudi, a mnogi ga nazivaju u "nemačkim svemirskim brodom" zbog kupole koju poseduje.

"Red Bul arena" biće jedan od stadiona domaćina Evropskog prvenstva 2024. godine, što znači da postoji mogućnost da nakon fudbalera Crvene zvezde i naši reprezentativci zaigraju na istom mestu narednog leta.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading