TEŠKA SITUACIJA NA "MARAKANI" Da li znate kada je poslednji put Zvezda bila na "minus 6", a uspela da osvoji titulu?

10:28 | 02-11-2023

Fudbal 0

Šampion Srbije se dugo nije našao u ovako teškoj situaciji.

FK Crvena zvezda

 

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su treći neuspeh ove sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije. Novi kiks teško je pao svima u Ljutice Bogdana, a posebno navijačima koji su izneli svoje nezadovoljstvo nakon meča sa tribina, a onda i u svlačionici.

Šampion Srbije se nakon 12 odigranih utakmica nalazi na minusu od šest bodova za vodećim Partizanom koji je nakon remija u prvom kolu u Bačkoj Topoli nanizao 11 pobeda i gotovo izvesno će biti polusezonski šampion posle dve godine pauze.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda se dugo, baš dugo nije našla u ovakvo nezadivnom položaju i opet će morati da, vrlo verovatno, pobedama u "večitim derbijima" traži povratak u trku.

Da li znate kada je poslednji put Zvezda bila na minus 6, a na kraju sezone uspela da osvoji titulu?

FK Crvena zvezda Marko Metlaš/Alo
 

Poslednji put kada je Zvezda bila u takvoj situaciji na klupi crveno-belih sedeo je Slaviša Stojanović koji je u sezoni 2013/14 uspeo da osvoji titulu na "Marakani", da bi kasnije UEFA suspendovala njegov tim i lišila ga učešća u evropskim takmičenjima te takmičarske godine.

Posle šest odigranih kola te sezone Zvezda je doživela poraze od Javora i Voždovca i odigrala nerešeno sa Donjim Sremom. Ipak, trener nije promenjen, a Stojanović je poverenje tadašnje uprave opravdao i vratio trofej šampiona države u Zvezdine vitrine.

Sve se preokrenulo pobedom nad Partizanom u derbiju...

FK Crvena zvezda Marko Metlaš/Alo
 

Naravno, teško je porediti tadašnju ekipu i ovu danas.

Drugi put kada se Zvezda našla u sličnom problemu, bilo je u sezoni 2021/22 dok je trener ekipe bio Dejan Stanković. Partizan je tada pokazao seriju nepobedivosti, a dva kiksa protiv Radnika iz Surdulice ostavili su crveno-bele na "minus pet".

Tada je, ponovo, derbi bio prelomna tačka jer je Zvezda u februaru 2022. godine savladala Partizan sa 2:0 na "Marakani", smanjila bodovnu razliku i potpuno poremetila crno-bele.

Derbi je sada daleko, a do tada poljuljani šampion bi morao da pronađe način da više ne rasipa bodove. Pored toga, pred Barakom Baharom i ekipom je još tri evropska izazove, a jasno je da bi poslednje mesto u grupi bilo ozbiljan neuspeh.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading