ZVEZDA JE MOJA KUĆA I UVEK ĆE TO BITI Milojević: Sve sem pobede se kod nas doživljava tragično

13:40 | 04-11-2023

Fudbal 0

"Zvezda je moja kuća i uvek će to biti. Nadam se da i oni mene doživljavaju kao svog"

Miloš Milojević
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bivši trener Crvene zvezde Miloš Milojević je za "Informer" pričao o trenutnom stanju u Crvenoj zvezdi, ali i o svom periodu u Emiratima. Srpski trener je proglašen po drugi put za trenera meseca, nakon avgusta, nagradu je dobio i za oktobar.

-Posle nekoliko meseci mogu da kažem da sam zadovoljan što sam došao ovde. Al Vasl je odličan klub, imamo potencijal da budemo šampioni. Reč je o klubu bogate istorije i tradicije, koji je  proglašen za najbolji klub ovog dela sveta u 20. veku. Međutim, poslednji trofej osvojen je 2007. godine, tako da se sad čeka novi iskorak. Imamo realnu šansu da budemo šampioni.

Emirati su, smatra, opravo mesto za njega.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Da se ne lažemo – jeste. Neki mladi trener koji tek ima u planu da se arifmiše i razvija, ne bi trebalo dugo ovde da se zadržava. Jer kao što ste u Evropi u izlogu, tako ste ovde skrajnuti. Ipak, dve, tri godine najviše je sasvim u redu. Ima ovde i ozbiljnijih stručnjaka koji su imali značajne karijere, kao recimo Leonardo Žardim. Doslovce kaže – novac koji ovde zaradim i mir koji imam, ne bih imao nigde u Evropi. Meni više od ovog ne treba.

Bivši trener sada je u Partizana Marko Nikolić u Šabab Al Ahilu, a Milojević kaže da je konstantno u kontaktu sa njim.

-Marko i ja živimo na razdaljini od 500 metara i viđamo se kad nam obaveze dozvole. Jako ga poštujem i kao čoveka i kao iskusnijeg kolegu. On po godinama nije mnogo stariji od mene, ali po iskustvu jeste. Odemo na ručak zajedno. Dotaknemo se naravno fudbala u Srbiji, trenera.

Onda se okrenuo Crvenoj zvezdi i prisetio svog perioda u na klupi šampiona Srbije.

-Zvezda je moja kuća i uvek će to biti. Nadam se da i oni mene doživljavaju kao svog. Zahvalan sam na prilici i definitivno je to klub koji mi je otvorio neka vrata i doneo finansijski unosnu ponudu. Gledam mečeve kad god stignem, mada nisam ispratio sve. Gledao sam svaku utakmicu u Ligi šampiona.

U Zvezdi je pritisak ogroman, a rezultati se očekuju odmah.

-Pritisak u Zvezdi se podrazumeva. Ja sam odlično poznavao klub, bio sam tu i sa Dekijem pre nego što sam počeo samostalno da vodim. Znao sam dobro koliko klub znači tom narodu, navijačima, upravi, sponzorima. To ne može da se opiše nekom ko nije doživeo. Na plus 22 odigrate nerešeno u Kragujevcu sa Radničkim, uđete u klub portir neće da mi kaže dobar dan. Svaki ishod koji nije pobeda doživljava se tragično. I to nema veze sa stanjem na tabeli. Morate da naučite svaki klub. Naravno da svi žele trofeje, ali ja ovde još učim kako sa navijačima, upravom, kako sa kojim igračem. Tamo sam znao da iskontrolišem Kangu kad ne igra, znao sam kako treba sa Kataijem, kako sa Šiljom Pešićem… Da li sam uvek radio sve ispravno? Verovatno nisam, ali trudio sam se da postupam što bolje i da držim stvari pod kontrolom.

Zvezda se trenutno ne nalazi u sjajnoj situaciji, zaostaje šest bodova za liderom na tabeli Superlige srbije, Partizanom, a igre u domaćoj ligi nisu blistave.

-Razumem nervozu među navijačima, ali nije vreme za paniku. U igri su još tri derbija, to je devet bodova. Pa sve može da se preokrene. Kup je, recimo, drugačiji, to je nekoliko utakmica, može da osvoji ko god. Ali prvenstvo je dugo, tu na kraju uvek ispliva kvalitet. Pratim neka istraživanja koja kažu da procentualno 93 odsto prvenstava osvoje najbolje ekipe i ekipe u koje je najviše uloženo. Nema tu neke velike tajne. Nisam ljubitelj klađenja, pa se ne bih ni kladio, ali ubeđen sam da će Crvena zvezda osvojiti titulu.

Imao je i poruku za trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, osvrnuvši se na priču oko umiora koja se često provlači zbog velikih rotacija u postavi.

-Baharu bih poručio da nekako nađe način da motiviše ekipu da bude gladna. Mora da pobeđuje, iako je osvojeno šest titula. Neka veruje u sebe i svoj rad. I nema potrebe za tako čestim rotacijama, ekipa mora da se uigra. Ta priča o umoru ne pije vodu. Eno NBA igrači igraju utakmice na svaka tri dana, pa su živi i zdravi. Samo neka uigra standardu ekipu i sve će biti dobro.

 

 

Za više sportskih infromacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading