NEMCI OBRUKALI HRVATA Preuzeo klub koji igra Ligu šampiona, a doživeo veliko poniženje na promociji

21:05 | 26-11-2023

Fudbal 0

Nekadašnji strateg Dinamo Zagreba, Osijeka, Trabzonspora i Austrije Beč imaće najveći izazov u karijeri, ali sudeći po pisanju nemačke štampe, on u toj zemlji nije dočekan na najbolji način.

Nenad Bjelica
EPA

 

Hrvatski fudbalski trener Nenad Bjelica (52) od danas je i zvanično trener Union Berlina sa kojim će imati zadatak da ostvari što bolji rezultat u Ligi šampiona i da izvuče posrnulu ekipu iz zone ispadanja u Bundesligi.

Nekadašnji strateg Dinamo Zagreba, Osijeka, Trabzonspora i Austrije Beč imaće najveći izazov u karijeri, ali sudeći po pisanju nemačke štampe, on u toj zemlji nije dočekan na najbolji način. Najpoznatiji i najuticajniji medij "Bild" u svom štampanom izdanju imao je prilično potcenjivački naslov za hrvatskog stručnjaka, koji je nazvan anonimusom!

- Slabo poznati trener treba da spase Union - glasi naslov "Bilda", dok se u tekstu navodi da će Bjelica debelo morati da se pomuči kako bi se dokazao u novom okruženju.

Hrvati su, naravno, pobesneli zbog toga, pa podsećaju da je Bjelica kao fudbaler igrao za nekadašnjeg velikana Kajzerslautern, u periodu od 2001. do 2004. godine. Što se tiče iskusnog stručnjaka, on nije mnogo mario za "Bildovo" ponižavanje, pa je na predstavljanju poručio da će sve učiniti kako bi ekipu podigao sa 17. mesta u Bundesligi.

- Union je dobro vođen klub u jednoj od najboljih liga na svetu. Moj posao biće da ga izvučem iz teške pozicije, da vratimo snagu timu. Radujem se novom izazovu. Želim da igramo organizovan, aktivan i dominantan fudbal. Imamo igrače za tako nešto. Zajedno ćemo raditi na tome da se izvučemo - poručio je Bjelica.

@alo_portal SVAKA ČAST, MAJSTORE Elzan Bibić je šampion 4. Beogradskog polumaratona! Naš Elzan Bibić ostvario je veliki uspeh i pobedio na Beogradskom polumaratonu, u trci na 21 kilometar! #alo #alodnevnenovine #aloonline #beogradskipolumaraton #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading