NESTVARNA PRIČA FUDBALERA ŠALKEA Svi su mislili da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a on lažirao sopstvenu smrt kako bi zaradio 5 miliona evra

17:26 | 30-11-2023

Fudbal 0

Sve je isplivalo na površinu kada je njegova supruga pokušala da naplati životno osiguranje od pet miliona evra.

FK Šalke
EPA

 

Godine 2016. vest da je fudbaler i velika nada nemačkog Šalkea Janik Kamba stradao u saobraćajnoj nesreći u Kongu potresla je planetu, ali se četiri godine kasnije dogodio filmski obrt.

Naime, Kamba je pronađen živ i zdrav. Radio je u pogonu fabrike nedaleko od Gelzenkirhena, grada iz kog je upravo Šalke, a tamo je boravio od "tragičnog" događaja u Africi.

Sve je isplivalo na površinu kada je njegova supruga pokušala da naplati životno osiguranje od pet miliona evra.

To je odmah odbijeno, ali je Kristina Von, uspela je da se dogovori za isplatu od nešto više od 1.500.000 evra i taj novac je uplaćen na račun njegove "udovice".

Oboje su na kraju i osuđeni i kasnije su proveli 46 meseci iza rešetaka. Posle odslužene kazne, Kamba se vratio u rodni Kongo gde vreme provodi sa svojim dvogodišnjim sinom. U razgovoru za "Bild" izneo je svoju verziju događaja.

- Ja sam nevin. Veoma sam razočaran u Nemačku! Protiv mene su imali i imaju nula dokaza, ali su želeli da me oteraju u zatvor, pa deportuju. Dobrovoljno sam otišao u Afriku jer Nemačka želi da me prikaže kao zlog samo zato što sam jednom igrao za Šalke. Za mene niko nije uradio svoj posao kako treba, ni sudije, ni tužioci, ni istražitelji, ni policija - rekao je Kamba i sve začudio izjavom.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading