PRED ZVEZDOM JE SVETLA BUDUĆNOST Evo kojih su 12 "bonus igrača" nastupili tokom jeseni

14:50 | 10-12-2023

Fudbal 0

Barak Bahar će imati na koga da računa

FK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Crvena zvezda je trijumfovala protiv Mladosti iz Lučana rezultatom 3:1, a na toj utakmici je nastupilo čak pet bonusa, od kojih su četvroica ponikli u Omladinskoj školi.

KONAČNO Sada je sve poznato - ovo je termin sudara Partizana i Crvene zvezde

Kada se pogleda šira slika, za Zvezdu su tokom jeseni nastupili 12 fudbalera do 21 godine.

Samo tri dana nakon što je Barak Bahar ukazao šansu mladom Andriji Maksimoviću, dečaku koji ima 16 godina, da zaigra za prvi tim Crvene zvezde, čime je ušao među pet najmlađih debitanata u istoriji kluba, zajedno sa "klasićem", Veljkom Milosavljevićem, koji je takođe ove jeseni dobio priliku, a rođen je 2007. godine, već u subotu je taj trend nastavljen. Za Zvezdu je juče šansu dobilo pet bonus fudbalera, to su: Stefan Mitrović, Vladimir Lučić (2002), Nikola Knežević (2003), Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović (2005). 

 
Sem Mitrovića, ostatak je ponikao upravo u Zvezdinoj školi, kao i Jovan Šljivić (2005) koji je tokom jeseni dobijao šansu, ali i godinu dana mlađi Veljko Vukojević, takođe debitant protiv Trajala. Ne završava se tu spisak crveno-belih talenata koji tokom ove jeseni vredno rade i čekaju svoju šansu, pa su tu i braća Mituljikić (2003), ali i devetnaestogodišnji Uroš Kabić, pridošlica iz Vojvodine čije se najbolje partije tek očekuju. Ne treba zaboraviti ni sjajnog Marka Stamenića (2002), koji uprkos zrelosti koju pokazuje na terenu, i dalje spada u bonus igrače. Naser Điga je takođe rođen 2002. godine, i po uzrastu spada u bonuse, iako pravilnik kaže drugačije, s obzirom na to da nema srpski pasoš.
 
Ali da se vratimo na sinoćnju utakmicu koju je ponovo prelomio mladi Mijatović, čiji pogoci su direktno doneli devet bodova Zvezdi. Ništa manje važan šraf u Zvezdinoj mašineriji nije ni Kosta Nedeljković, dok je najpouzdaniji vojnik Baraka Bahara, mladi Vladimir Lučić. Lučić je propustio samo utakmicu protiv Trajala, a polivalentnost Mitrovića daje na dodatnoj širini Zvezdinom timu. Učinak talentovanog Kneževića koji je na prve dve utakmice postigao dva gola, dovoljno govori o neustrašivosti Zvezdine dece. Interesantno, na terenu smo videli još dva Zvezdina deteta, a to su "klasići" iz generacije 1993 - Uroš Spajić i Srđan Mijailović.
 
Zaključak je da je ove jeseni za Zvezdu nastupilo 12 fudbalera koji su rođeni 2002. godine ili kasnije, a da pojedinci čekaju svoju šansu. Da Zvezdu čekaju još svetliji dani kada je reč o mladim fudbalerima govori činjenica da se u Omladinsku školu sada ulaže više nego ikada, te da je pokrenuta i "Elitna škola" koja je okupila 18 najtalentovanijih fudbalera sa kojima se posebno radi, kako na fudbalskoj, tako i na ličnoj edukaciji. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading