SPREMILI GILJOTINU ZA TERZIĆA Borusija iz Dortmunda namestila igru mladom treneru

06:00 | 30-12-2023

Fudbal 0

Borusija iz Dortmunda potvrdila je da je prvi tim dobio pojačanje u stručnom štabu, odnosno da će od 1. januara Nuri Sahin i Lars Bender biti pomoćnici Edina Terzića, ali nemački mediji smatraju da se iza svega krije drugačija priča

Edin Terzić
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Dortmund je odlučio da angažuje svoje nekadašnje fudbalere i oni su dobili pozicije pomoćnih trenera, a na kormilu ekipe i dalje će biti Edin Terzić, iako mu se već neko vrieme ozbiljno trese stolica.

Uveliko se špekuliše o tome da će Terzić dobiti otkaz i da su se stvari u svlačionici zakomplikovale nakon što su mu pojedini igrači okrenuli leđa. Nemački mediji otkrili su da su ustanak protiv Terzića pokrenuli iskusniji igrači i da je kolovođa navodno Marko Rojs.

Iz kluba su to demantovali i poručili da Terzić ima punu podršku, a dovođenjem Sahina i Bendera navodno žele da treneru rođenom u nemačkoj, ali BiH korena, olakšaju posao u drugom delu sezone.

Međutim, kako Kikker piše iza svega se krije drugačija priča, i da bi Sahin ustvari mogao da postane prvi trener. Terzić ne sme da kiksira u uvodnih par mečeva drugog dela sezone i ukoliko ne ostvari dobre rezultate sigurno će dobiti otkaz.

MITROVIĆ DELUJE PREMOĆNO Srbin opet pogodio, ovog puta žrtva je Al Fahia (VIDEO)

Da tada ne bi morali da traže novog trenera u Dortmundu su angažovali Sahina koji je prethodne dve godine bio prvi trener turske Antalije. To znači da ukoliko Terzić dobije otkaz, što je čini se već blizu da se desi, onda će Sahin biti novi trener Dortmunda, a Bender njegov prvi pomoćnik.

Sahin ima samo 35 godina i već je dve godine u trenerskom poslu. Poziv iz Dortmunda nije mogao da odbije jer je za njega to ogroman korak (nekada je igrao za „milionere“), a mnogi smatraju da on neće tako dugo obavljati funkciju pomoćnog trenera.

Za Terzića se situacija pogoršava iz dana u dan i iako ima dobar odnos s čelnicima kluba čini se da stvari više ne funkcionišu kao nekada.

Kada je izgubio autoritet i vlast u svlačionici postalo je jasno da će Terzić to teško da preživi, ali takođe nije ni zaslužio da se u Dortmundu toliko poigravaju s njim iako očigledno cela Nemačka zna šta ga čeka u narednim sedmicama.

Drugi deo sezone u Bundesligi počinje 12. januara utakmicom Bajern - Hofenhajm, dok dan kasnije Dortmund igra u gostima protiv Darmštata i Terzić neće imati pravo na kiks u tom meču 17. kola. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading