KAJZEROV SIN BIO NA PROBI U ZVEZDI Bekenbauer njegovu smrt nije mogao da preboli

19:43 | 08-01-2024

Fudbal 0

Bekenbauer se ženio tri puta i imao je petoro dece, četiri sina: Mihael, Markus, Stefan i Džoel i ćerku Klaudiju, od kojih je samo Stefan, bio profesionalni fudbaler.

Franc Bekenbauer
EPA

Franc Bekenbauer, legendarni nemački fudbaler i selektor, preminuo je danas u 78. godini, saopštila je njegova porodica.

Smrt sina Štefana 2015. godine, koji je svojevremeno bio na probi u Crvenoj zvezdi, sve ove godine nije mogao da preboli.

Štefan je imao je 21. godinu kada je došao je na probu u Zvezdu 1990. sa namerom da se dokaže. Odigrao je čak i jedan prijateljski meč protiv nižerazrednog Palilulca, a tada je dao i intervju za renomirani list "Tempo".

- Zašto sam otišao iz SR Nemačke? Zato što je tamo veoma teško mladim igračima. Igra se tvrdo, na snagu. Tehnika i znanje su u drugom planu. Dominiraju oštri i iskusni igrači. I još nešto: prezime Bekenbauer je za mene ogroman teret koji sam osećao od početka fudbalske karijere. Svi me gledaju kao "kajzerovog" sina. Očekuju valjda da odmah igram kao on i traže mi mane. Očekivanja su bila velika i to breme me je nateralo da razmišljam o odlasku - rekao je Štefan i dodao:

 

 

- Kad sam video da moja tehnika, a ja sam u igri izraziti tehničar, ne nailazi na odobravanje, bilo mi je jasno da moram da menjam sredinu. Čuo sam za Crvenu zvezdu, o njoj se u SR Nemačkoj dosta zna i zašto da ne pokušam? Znam da jugoslovenski fudbal uživa ugled zbog visoke tehnike i izuzetnih pojedinaca, pa se nadam da sam našao pravu sredinu. U svakom slučaju neću lako odustati od ideje da ovde zaigram.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading