UZELI MILIONE PA SE POKAJALI Sprema se bežanija iz Saudijske Arabije, fudbaleri na ivici pucanja, traže izlaz po svaku cenu

12:13 | 09-01-2024

Fudbal 0

Projekat bi već mogao da pukne...

Aleksandar Mitrović
EPA/STRINGER

Katalonski list "Sport" objavio je interesantan tekst naslovljen: "Saudijska Arabija: Novac ne može da kupi sreću", u kome su se osvrnuli na to da su brojni fudbaleri koji su stigli u ovu ligu zažalili zbog takve odluke. Čak ni novac nije dovoljan da bi do kraja uživali, pošto im mnoge stvari ne odgovaraju.

Među njima je pre svega doskorašnji kapiten Liverpula Džordan Henderson (33) koji se oseća kao da je u "luksuznom zatvoru". Španski mediji prenose saznanja kolega sa Ostrva i ističu da iako zarađuje 40 miliona evra godišnje, Henderson razmišlja da se vrati u Premijer ligu i tako izgubi veliki novac - s tim da postoji klauzula koja ga u tome sprečava.

MITROVIĆ SE VRAĆA U EVROPU? Brojni velikani stoje u redu za srpskog napadača

O čemu se radi? Džordan Henderson je po potpisu ugovora dobio poreske olakšice, ali pod uslovom da ostane dve godine u Saudijskoj Arabiji. Ako to ne ispuni i ode iz njihove lige ranije, mogao bi da izgubi ogroman novac, međutim čak i to je opcija za njega jer ne može da se prilagodi na novu klimu, smeta mu loša poseta na utakmicama i nedovoljno kvalitetan fudbal, dok mu nije dovoljno ni što mu je trener Stiven Džerard. 

Zato je sve više počeo da "kuka" novinarima na Ostrvu koji su polako počeli da prenose njegove patnje, samo nekoliko nedelja pošto je pričao sve najbolje o Saudijskoj Arabiji i zaboravio na kršenje ljudskih prava.

Osim njega nezadovoljan je i Roberto Firmino, koji bi mogao na pozajmicu iz Al Ahlija u Premijer ligu već ove zime, a dobro je poznato da je i Karim Benzema "digao nos" iz nekog razloga. Tako je nedavno obrisao društvene mreže i otišao iz Saudijske Arabije nakon što su navijači Al Ahlija počeli da ga vređaju zbog loših igara, dok zarađuje nestvarnih 200 miliona evra godišnje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading