VAŽNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda saznala lošu vest, konačna odluka pada 11. maja

10:15 | 02-04-2024

Fudbal 0

Kako stvari stoje sve će zavisiti od jednog datuma.

FK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde sve su bliži odbrani titule šampiona Srbije. Kako sada stvari stoje gotovo je izvesno da će početak plej-ofa dočekati na prvom mestu, a onda kod kuće igrati protiv Partizana i TSC-a što će im prilično pomoći u pohodu na 35. šampionskoj tituli.

Kako je Srbija ostala bez direktnog učesnika u Ligi šampiona, crveno-beli bi trebalo da kvalifikacije započnu od plej-of faze. Međutim, postoji jedna varijanta po kojoj bi Zvezda mogla direktno u elitno takmičenje, ali je situacija prilično zamršena.

FK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

Potrebno je da u pet različitih liga, šampionske titule osvoje klubovi koji imaju lošiji koeficijent od crveno-belih. Za sada, stvari dobro idu u Češkoj gde Sparta vodi glavnu reč, a ne Slavija koja je bolja po koeficijentu. Isto važi i za Švajcarsku (Zvezdi ne odgovara da Bazel osvoji titulu), kao i za Dansku (Kopenhagen je na trećoj poziciji), kao i Hrvatsku (Dinamo je trenutno drugoplasirani).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trenutno je jedini problem Ukrajina gde Šahtjor ima minimalnu prednost u odnosu nad Dinamom iz Kijeva, a ukoliko bi klub iz glavnog grada uspeo da preotme trofej, Zvezda bi otišla direktno u grupnu fazu.

Odluka će pasti, vrlo verovatno, 11. maja kada će Šahtjor biti domaćin Dinamu, a crveno-beli će se nadati uspehu Kijevljani.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading