PEPELJUGINA BAJKA SE NASTAVLJA Novi slom skupocenog PSŽ-a, Borusija će pamtiti noć za finale Lige šampiona!

22:53 | 07-05-2024

Fudbal 0

Kakva noć i kakva pobeda Borusije!

FK Pari Sen Žermen, FK Borusija Dortmund
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Strovalili su bogati Katarni milijarde evra u Pari Sen Žermen. Za to su dobili jedno finale Lige šampiona. Činilo se da će preko Borusije Dortmund lako da se plasiraju u drugo, ali su doživeli potpuni slom!

Hrabra Borusija je odolela. Nastavlja se Pepeljugina bajka i "milioneri" su pobedom od 1:0 otišli u finale Lige šampiona, prvo posle 11 godina!

Počela je utakmica na "Parku prinčeva" dosta operezno sa obe strane. Bilo je tempa, bilo je želje da se nešto više napravi, ali je izostala - realizacija.

Zaista, nijednu veću šansu nismo videli sve do 35. minuta. Do tada je bilo više pokušaja centaršuteva, šuteva, driblinga, sa manjim ili većim uspehom...

U pomenutom minutu smo videli najpre opasan napada Pari Sen Žermena kada je centrirao Mbape, a iz peterca je rasčistila odbrana Borusije. 

Pukla je kontra odmah posle tog napada, izbio je Adejemi ispred Donarume koji je zaustavio šut talentovanog Nemca.

I u prvom delu meča je to bilo - to! Međutim, na startu drugog smo videli ono za čim smo svi vapili - pogodak!

FK Borusija Dortmund, FK Pari Sen Žermen EPA-EFE/TERESA SUAREZ
 

Igrao se 49. minut kada je centrirao Julijan Brandt, lopta je stigla do Matsa Humelsa koji je lukavo pobegao Lukasu Beraldu i zakucao je iza leđa Donarume.

Mora se biti pošten i reći da je i Pari Sen Žermen mogao vrlo lako do gola. Čak dva puta su domaći pogađali stativu gola Gregora Kobela. Najpre Voren Zaire-Emeri, a potom i Nuno Mendeš.

Nastavio se pritisak "svetaca". Nije preostalo ništa drugo PSŽ-u nego da napadne i proba da unese neizvesnost u utakmicu.

Zaista nisu imali u nekoliko navrata ni sreće igrači Pari Sen Žermena. Posebno u finišu utakmice kada su Mbape i Vitinja pogodili po prečku!

Na kraju, manjak sreće, hrabra i požrtvovana Borusija su ostavili četu Luisa Enrikea bez finala Lige šampiona i pehara koji se toliko dugo priželjkuje u Parizu.

Kakav uspeh i kakva noć za Borusiju Dortmund!

Pari Sen Žermen - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)

Humels 49

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još četiri minuta na "Parku prinčeva".

88. minut - Nova prečka! Ovog puta ni Vitinja nije imao sreće da izjednači. Zaista neverovatno...

86. minut - Prečka za Pari Sen Žermen! Ovoga puta je Kilijan Mbape imao manjak sreće da zatrese mrežu rivala.

82. minut - Sve je žešći pritisak domaćina koji ima malo više od 10 minuta na raspolaganju da stigne do dva gola koji bi mu garantovali tek produžetke. Dosta teška misija...

FK Borusija Dortmund, FK Pari Sen Žermen EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
 

77. minut - Novi gol za Borusiju Dortmund, međutim, Mats Humels je bio u debelom ofsajdu, pa je isti sa razlogom i poništen.

74. minut - Ostali smo dužni da je Luis Enrike izvršio dve izmene. Ubacio je Bredlija Barkolu i Marka Asensija umesto Gonsala Ramoša i Fabijana Ruiza.

69. minut - Napada PSŽ svim silama. Mora se odati priznanje odbrani Borusije koja izdržava sve nalete do sada.

65. minut - Dosta kontroverzna odluka. Najpre je Danijele Orsato pokazao na penal, međutim odmah se ispravio i dosudio slobodan udarac za domaćina. Sigurno će se dosta pričati o toj situaciji narednih dana.

62. minut - Stativa za Pari Sen Žermen! U naletu je domaćin. Ovoga puta je Nuno Mendeš pogodio okvir gola rivala.

60. minut - Verovatno i najbolja šansa za PSŽ. Odlično su sarađivali Portugalci. Vitinja je učio Ramoša koji je gađao malo preko gola.

56. minut - Evo i prve izmene na utakmici. Zanimljivo, u redovima Borusije. Izašao je Karim Adejemi koji se mučio sa povredom prethodnih dana, a na terenu je Marko Rojs.

49. minut - Gooool za Borusiju! Kakav šok na "Parku prinčeva". Posle centaršuta Julijana Brandta iz kornera, Humels se odvojio od Beralda i zakucao loptu iza leđa nemoćnog Donarume.

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme neverovatnom šansom Vorena Zaira-Emerija. Pogodio je talentovani vezista stativu! Pravo je čudo kako ovo nije bio pogodak...

Kraj prvog poluvremena - Nije bilo previše uzbuđenja. Moraće PSŽ da jurne u drugom delu na gol rivala inače će se pozdraviti sa Ligom šampiona za ovu sezonu...

45. minut - Kako je ovo moglo da bude opasno! Posle šuta Fabijana Ruiza, odbila se lopta od jednog defanzivca nemačkog tima koji je umalo postigao auto-gol.

41. minut - Iako često probijaju i pokušavaju Mbape i Dembele po bokovima, dosta dobro Borusija "puni" sredinu kaznenog prostora i peterca kako Gonsalo Ramoš ne bi mogao neki otpadak da smesti u mrežu. 

35. minut - Evo konačno dosta uzbuđenja! Najpre na jednoj strani je Mbape ubacio u peterac gde je jedva odbrana Borusije rasčistila situaciju. A onda se na drugoj strani ukazala kontra iz koje je Adejemi šutirao, ali je Donaruma bio na visini zadatka.

30. minut - Dosta trpi odbrana PSŽ-a preko krila gde Džejdon Sančo i Karim Adejemi prave probleme domaćinu brzinom i driblinzima. 

25. minut - Miruju mreže u Parizu. Bez većih šansi do sada, mada zaista ne može da se kaže da je utakmica dosadna. Utisak je da fali ta jedna iskra da se sve zapali na "Parku prinčeva".

19. minut - Jako dobra akcija gostiju. Rijerson je izveo aut do Filkruga koji je iskorstio fizičku snagu, ostavio povratnu loptu saigraču koji je pogodio spoljni deo mreže Donaruminog gola.

16. minut - Opao je malo pritisak čete Luisa Enrikea. Prodisala je Borusija i, očekivano, spustila tempo utakmice.

FK Borusija Dortmund, FK Pari Sen Žermen EPA-EFE/YOAN VALAT
 

11. minut - Moglo je biti jako opasno. Markinjos je pod pritiskom vratio loptu Donarumi koja je bila jako nezgodna. Ništa Italijan nije želeo da rizikuje pa je loptu izbacio van terena.

7. minut - Vidna je želja Pari Sen Žermena da što pre anulira zaostatak. Kontroliše domaćin utakmicu, napada, šutira, ali za sada bez veće šanse.

3. minut - Prva pretnja na utakmici je stigla od gostiju. Posle centaršuta sa leve strane je glavom šutirao Jan Matsen. Samo do Donarume, mada je utisak i da se levi bek Borusije nalazio u ofsajdu.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom domaće ekipe.

20.50 - Da podsetimo i da nemački tim ima prednost od 1:0 iz prve utakmice, kao i da odavno ne važi pravilo gola u gostima...

20.40 - U prethodnom odmeravanju snaga, PSŽ je slavio dva puta, isto kao i Borusija Dortmund, dok je tri puta bilo nerešeno.

20.30 - Edin Terzić će moći sa klupe da posegne za: Volfom, Vatjenom, Zileom, Aleom, Rojsom, Ozčanom, Nmečom, Bajno-Gitensom, Mukokom, Mejerom, Malenom i Lotkom.

20.20 - Na klupi za PSŽ su: Asensio. Barkola, Kolo Muani, Li Kang-In, Mukijele, Navas, Pereira, Škirnjar, Soler, Tenas, Ugarte, Zague.

 

 

20.10 - Poznati su i sastavi:

Pari Sen Žermen (4-3-3): Donaruma - Hakimi, Markinjos, Beraldo, Mendes - Zair Emeri, Vitinja, Ruiz - Dembele, Ramos, Embape.

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Rajerson, Šloterbek, Humels, Matsen - Džan, Zabicer - Sančo, Brant, Adejemi - Filkrug. 

20.00 - Zanimljivo je da je Borusija Dortmund poslednji put u finalu Lige šampiona bila 2013. godine kada je Bajern Minhen bio bolji. Videćemo mogu li "milioneri" da sruše negativan niz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading