U IGRI CRNO-BELIH MALO ČEGA JE BELOG Agonija bez pobede se nastavlja, Partizan se spasio sa ivice ponora, ali i okliznuo u Kruševcu!

17:57 | 08-05-2024

Fudbal 0

Sjajna utakmica i remi u Kruševcu.

Andrija Majdevac
Foto: ATA Images

U crnoj rupi su iz koje, za sada, nema izlaza. Tumara Partizan mračnim tunelom (i to ne samo na terenu). Na tom putu se našao i Napredak koji je uzeo bod protiv crno-belih, mada je pošteno reći da je izgubio sva tri - 3:3!

U igri crno-belih nema toliko toga belog - gotovo sve je crno. "Uspeo" je Partizan sebe da dovede u situaciju da mu na tri kola do kraja šampionata TSC priđe na samo minus dva u borbi za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pride je ekipa Alberta Nađa vezala i šestu uzastopnu utakmicu bez pobede (pet poraza na tom putu, mogao je danas lako da bude i šesti) i zaista je pravo pitanje ima li ko u Partizanu sposoban da prekine ovaj crni niz?

Jako dinamično je bilo prvo poluvreme u Kruševcu. Ređali su se prilike pred golom oba tima maltene kao na traci.

Prvu je imao Nemanja Nikolić u trećem minutu koji je sa samo nekoliko metara promašio iz gotovo idealne prilike.

Napadao je Partizan i inicijativa mu se isplatila u sedmom minutu. Na centaršut Antića sa desne strane je reagovao Filipović i idealno glavom matirao Savića koji je samo pogledom ispratio loptu.

Odlučni su bili igrači u crnoj opremi da danas prekinu niz od pet uzastopnih poraza. Napadali su gosti preko Severine, Stojkovića, Nikolića...

fk napredak Foto: ATA Images
 

Zaista je pravo čudo bilo kako Partizan nije vodio sa većom razlikom. Primera radi, Stojkovićev pokušaj je rasčišćen sa gol-linije! Severinin je jedva odbranio golman Savić.

I onda je usledila kazna. Majdevac je odlično reagovao na centaršut Tomića i tako se u 19. minutu iskupio za zicer koji je promašio samo nekoliko minuta ranije sa gotovo dva metra.

Upravo se od tog trenutka igra Partizana - ugasila. Kao da su crno-beli nestali, a domaćin je dobio neku novu snagu koju je u 26. minutu materijalizovao.

Majdevac je sada imao ulogu asistenta, a Bastajić je iskoristio očajnu reakciju Filipovića i Stojkovića i matirao nemoćnog Jovanovića.

Nastavio je Napredak da napada, kao da on ima ulogu favorita i da mu gori u borbi za drugo mesto i Ligu šampiona, a ne da je to slučaj sa Partizanom.

Na vetrometini je bio Jovanović i zaista je bilo pravo čudo kako Napredak nije postigao više od dva pogotka.

Mogao je Partizan i do izjednačenja u sam smiraj prvog dela igre. Obrukao se Aldo Kalulu koji je mogao da bira gde će da šutira na maltene prazan gol, a pogodio je samo jednog defanizvca Napretka?!

Samo što je počelo drugo poluvreme, mogao je Partizan da povede. Filipović je bio najsnalažljiviji posle karambola u kaznenom prostoru Napretka, ali je Mihajlović ponovo izbacio loptu sa gol-linije.

I kazna na drugoj strani je vrlo brzo usledila. Pukla je kontra, Majdevac je dobio loptu, a očajna odbrana Partizana je opet slabo reagovala, Filipović je nadmudren, a lopta je završila iza leđa Jovanovića.

Mogao je samo minut kasnije Kalulu barem malo da se iskupi za silne promašaje, međutim i ovog puta je glavom na prazan gol loše gađao, Savić je loptu skrenuo taman toliko da ona umesto u mreži završi u korneru.

Partizan je napadao, pa je tako Severina pogodio stativu, Goh u situaciji jedan na jedan samo golmana Savića...

Doneo je rezervista Janković Partizanu nadu golom u 80. minutu kada je "zasekao" sa levog krila u sredinu i pogodio dalji ugao gola Napretka.

Uspeo je nekako Gajas Zahid da matira Savića u 89. minutu posle centaršuta Jankovića i autogola Nikole Stevanovića koji je izgubio ravnotežu i nije uspeo da otkloni opasnost iako je u prvi mah delovalo da hoće.

Na kraju - remi kojem, utisak je, nijedna strana ne može da bude zadovoljna. Napredak zato što je ispustio maltene viđenu pobedu, a Partizan zato što je napravio još jedan kiks iako je plesao na ivici ponora.

Napredak - Partizan 3:3 (2:1)

Majdevac 19,51, Bastajić 26 - Filipović 7, Janković 80

Sudija: Stanko Ostraćanin

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još pet minuta u nadoknadi vremena.

89. minut - Gooool za Partizan! Autogol Nikole Stevanovića. Izgubio je ravnotežu igrač Napretka i nije uspeo da otkloni opasnost posle šuta Zahida koji bi svakako završio u mreži.

84. minut - Kakav promašaj Severine! Imao je praktično zicer igrač Partizana koji je odbranio maestralni Savić.

80. minut - Gooool za Partizan! Odličan prodor Jankovića koji je probio po levom boku, ušao u sredinu i gađao dalji ugao Savića.

76. minut - Umalo i četvrti gol za Napredak. Šutirao je iskosa sa desne strane Nikola Mariković i gađao jako blizu stative gola Jovanovića.

72. minut - Napadaju crno-beli, međutim sve je to dosta - jalovo. Primetna je tendencija Napretka da se brani, dosta su se povukli domaći kako bi sačuvali veliku prednost koju imaju.

66. minut - Kraći prekid na meču zbog povrede Filipa Jovića. Utisak je da će sve biti u redu sa igračem domaćina i da će moći da nastavi utakmicu.

61. minut - Fantastična intervencija Savića! Izbio je Goh u situaciju jedan na jedan, ali je golman Napretka sjajno intervenisao.

57. minut - Izvršio je Nađ dvostruku izmenu. Bledog Natha i Kalulua je zamenio Baždarom i Gohom. Da istaknemo i da je Severina pogodio stativu!

52. minut - Kakav promašaj Kalulua opet. I opet na prazan gol. Ovoga puta glavom, a golman Savić je uspeo tek milimetarski da je skrene, taman da ode u korner, a ne u mrežu.

51. minut - Goool za Napredak! Opet Majdevac! Imao je situaciju jedan na jedan sa Filipovićem kojeg je nadmudrio i pogodio uz samu stativu gola Jovanovića.

47. minut -  Zaista je nestvarno šta sve promašuju gosti. Sada je posle gužve u kaznenom prostoru Napretka šutirao Filipović i to opet u Mihajlovića koji je intervenisao na gol-liniji!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme bez promena na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Još jedan promašaj crno-belih u poslednoj akciji. Neverovatno kako se Partizan ugasio posle prvog primljenog gola. Videćemo ima li četa Alberta Nađa snage da se vrati iz minusa u drugom delu.

44. minut - Kakav promašaj Kalulua! Uspeo je najpre da prođe pored Savića, ali je krilni fudbaler Partizana od celog gola pogodio Mihajlovića?!

41. minut - Može se sada slobodno reći da je pravo čudo kako Napredak ne vodi sa većom razlikom... Sada je Tomić šutirao sam, neometan, iskosa sa desne strane. Samo do spoljne mreže Jovanovića.

38. minut - Prilika za Napredak. Stanojlović je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Dosta sreće za crno-bele.

33. minut - Kao da je posle datog gola Partizan - stao. Jeste da crno-beli pokušavaju nešto, ali je ritam znatno sporiji, a prilike za goste - jalove. 

26. minut - Gooool za Napredak! Potpuni preokret i kakva agonija odbrane Partizana. Ovoga puta Stojkovića i Filipovića koji su samo gledali Bastajića i dozvolili mu da se namesti i pogodi.

25. minut - Solidan pokušaj Gajasa Zahida. Sačekao je odbitak negde kod penala, opalio, ali pored gola.

23. minut - Sada domaćin ima inicijativu. Napadaju Kruševljani. Koriste dosta prostora i loših reakcija u odbrani crno-belih.

19. minut - Goool za Napredak! Evo kazne za Partizan posle serije neiskorišćenih prilika. Majdevac je strelac posle centaršuta Tomića i jako loše reakcije Filipovića.

15. minut - Pravo je čudo kako crno-beli ne vode najmanje sa 2:0. Stojković je šutirao, ali je odbrana Napretka izbacila loptu sa gol-linije!

14. minut - Novi napad Partizana. I opet Severina. Sada je šutirao dobro, međutim i odbrana Savića je bila jednako efikasna.

13. minut - Opasna akcija Partizana. Severina je bio u kontri, ali je posrnuo posle duela sa protivnikom i tu izgubio ključne sekunde. Na kraju je sve završeno udarcem Nikolića preko gola.

11. minut - Kakav promašaj domaćina! Fantastičan centaršut iskusnog Saše Marjanovića kojem je pronašao Majdevca, a ovaj se obrukao i sa dva metra promašio gol Jovanovića?!

7. minut - Goool za Partizan! Iz druge šanse su crno-beli stigli do vođstva. Posle centaršuta iz kornera sa desne strane, Filipović je idealno zahvatio loptu i nemoćni Savić je mogao samo pogledom da isprati loptu.

3. minut - Odmah na početku utakmice velika prilika za Partizan. Probio je Aldo Kalulu po desnoj strani, našao je Nikolića koji je bio u idealnoj poziciji, ali je gađao pored gola. Morao je popularni Taki da pogodi mrežu...

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za gostujuću ekipu. 

15.50 - U poslednjih pet utakmica u Kruševcu, Napredak je svaku izgubio uz samo jedan dat gol. Međutim, poslednja utakmica dva rivala u Humskoj, pripala je današnjem domaćinu.

15.40 - Ivan Stefanović će tokom utakmice moći šansu da ukaže: Bajiću, Baleviću, Blagojeviću, Bojoviću, Milenkoviću, Miladinoviću, Gajiću, Nenadoviću, Sadikoviću, Stankoviću i Skočajiću.

15.30 - Na klupi Nađ može da računa na: Baždara, Kastilja, De Medinu, Goha, Jankovića, Krunića, Saničanina, Šćepanovića, Šćekića, Trifunovića i Živkovića.

15.20 - Napredak će igrati u sastavu: Savić - Tomić, Stevanović, Mihajlović, Marinković - Jović, Krstić, Marjanović - Bastajić, Stanojlović, Majdevac.

 

 

15.10 - Poznate su i startne postave. Partizan će početi sa: Jovanovićem - Stojkovićem, Filipovićem, Kovačevićem, Antićem - Ovusuom, Nathom - Severinom, Zahidom, Kaluluom i Nikolićem.

15.00 - Trener Partizana Albert Nađ je svestan da Partizan neće imati lak posao na gostovanju u Kruševcu.

- Nemoj da se zavaravamo da ćemo imati lak posao protiv Napretka. Tamo su igrači koji vide šansu da ostanu i naredne sezone u Kruševcu ili da odu u drugi klub. Osim toga, imamo kadrovskih problema. Svetozar Marković neće igrati ni sutra, pošto je duže povređen i videćemo da li će biti spreman za poslednja dva-tri kola. Neće biti ni suspendovanog Mateusa Saldanje, ali hoće u konkurenciji Bojana Kovačevića, koji je prethodni duel propustio zbog kartona. Baždarova povreda nije zalečena vreme, mada je poslednjih dana trenirao maksimalno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading