NOVI SKANDAL U FSS Čelnici u savezu uzimali po 100.000 evra od bonusa, a fudbaleri ništa nisu dobili

07:40 | 29-06-2024

Fudbal 0

Kako se delio novac u FSS?

Fudbaleri Srbije
Daniel Löb/dpa via AP

 

Branislav Nedimović, potpredsednik FSS potvrdio je da napušta poziciju kao moralni čin, a Telegraf donosi informacije o tome kako se vršila raspodela novca.

- Samo od premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru Šurbatović, Bjeković i Dika Stojanović su dobili 340.000 evra. Tada je Šurbatović kroz pritiske na medije uspeo da zataška aferu da je dobio tri puta veći novac od novca za plasman u Katar od fudbalera, a nije prošao loše ni od premija za plasman na EURO. Novac koji je FSS dobio za plasman na EP je manji u odnosu na plasman na Mundijal, ali pa su i premije bile manje. Kako Telegraf saznaje, premije za Šurbatovića, Bjekovića i Diku Stojanovića su iznosile 100.000 evra - piše ovaj portal.

Dodaje se da je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50.000 evra, verovatno jer je na toj poziciji tek godinu dana.

- Finansijska direktorka FSS, "desna ruka" Jovana Šurbatovića, dobila je 45.000 evra od plasmana fudbalera na EP. Ironija je da oni koji su sve i zaslužili - fudbaleri, nisu faktički uzeli ni dinar. Prema informacijama Telegrafa, fudbalerima su na ime premija odredili od 100.000 evra, pa naniže u odnosu na to koliki je ko doprinos imao od igrača - navodi se u tekstu Telegrafa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Dragoljub Srnić
Fudbal

VRAĆA SE Srnić stiže kući

10:11

1 jul, 2024

Fudbal

Nastupao je još i za Lođ, Šljonsk, Voždovac, Radnički Kragujevac, a ceo omladinski staž proveo je u Crvenoj zvezdi, zajedno sa bratom, međutim, za razliku od njega nije dočekao debi u prvom timu.

Komentari(0)

Loading