ŠOK Srpski klub odustao od ABA lige sedam dana pre prvog meča!

17:03 | 25-09-2024

Košarka 0

Iznenađujuće vesti

ABA liga lopta

Srpski klub Vršac objavio je da je napustio ABA 2 ligu samo nedelju dana pre prvog meča sa Podgoricom.

Klub se povodom ove teme oglasio saopštenjem.

- Nakon brojnih obavljenih razgovora i stručnih analiza, KK Vršac Meridianbet odlučio je da naredne sezone ne nastupi u ABA 2 ligi, o čemu ovim putem želimo da zvanično obaveštavamo sportsku javnost.

Razlozi za ovakvu odluku su brojni, a onaj primarni jeste što smatramo da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci niti klubovima koji se u njenoj utakmici.

Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaćeg košarka i mladog igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipe koja se nadmeću u borbi sa mnogo igrača u ligi.

ABA je, nažalost, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige, bez ikakve dobrobiti za košarku ne samo u Srbiji, već i u regionu generalno.

Cilj igranja ovog takmičenja, naročito njegovog drugog ranga, najbolje pokazuje situaciju iz sezone 2021/2022 i slučaj Zlatibora, koji prohod kao osvajač nije imao više koristi od sezone odlučeno ko će se pridružiti regionalnoj eliti.

Ne želimo da prođemo isto ili slično, a ne videći način da to u ovim okolnostima izbegnemo, odlučili smo da se fokusiramo, ali i novčana sredstva koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 lige ove sezone (sa 25.000 evra), šest za moguću. preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača. Kao osvajači ABA lige u sezoni 2004/2005 i učesnici prvog F4 turnira Druge ABA lige, više ne vidimo nikakav smisao učestvovao u ovom takmičenju. Sve raspoložive resurse ćemo usmeriti na Košarkašku ligu Srbije i to smatramo ispravnom odlukom iz razloga što samo na taj način možemo pomoći srpskoj košarci i raditi na profesionalizaciji KLS. Ne želimo biti servis za služenje i podizanje nivoa igre za one čija su nacionalna takmičenja ispod nivoa KLS, kao što ne želimo ni neposredno učestvovati u zakulisnim radnjama koja se u ABA ligi dešavaju prethodnih.

godina.

Kao ozbiljan klub, želimo biti u službi srpske košarke i profesionalne košarkaške lige Srbije, za koje smo sigurni da će brzo zaživeti.

Ne želi ovim putem da dižemo na „ustanak“, ali čvrsto stoji iza svake izgovorene i napisane reči, nadamo se i verujemo da će se i drugi klubovi, pre svega srpski, izvesti našim primerom i okrenuti se očuvanju i očuvanju, spasavanje. na još veći nivo. U tom slučaju, svi bismo znali u kom pravcu idemo i kome služimo, što sa regionalnom ligom to nikako nije i ne može biti slučaj.

Svesno preuzimamo odgovornost da budemo prvi koji će se javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke iznad tuđih interesa, a opet sigurni da nećemo biti i jedini - rekli su iz Vršca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading