POBEDA IGOKEE NA DOMAĆEM TERENU Studentski centar upisao prvi poraz ove sezone

20:10 | 14-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Igokee savladali su ekipu Studentskog centra u trećem kolu regionalne ABA lige rezultatom 91:82 (20:16, 29:24, 18:17, 24:25)

KK Igokea
ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Tim iz Laktaša je tako došao do druge pobede u pomenutom takmičenju, dok su Podgoričani upisali prvi neuspeh! 

U terminu od 17.00 Igokea je dočekala ekipu Studentskog centra u trećem kolu regionalne ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Mudi sa neverovatnih 30 poena, pratio ga je Edin Atić sa 20, Zoran Nikolić je dodao 13, a dva manje je upisao Marko Jošilo.

Na drugoj strani su se najviše istakli Luka Bogavac i Kenan Kamenjaš sa po 12, jedan manje imao je Obri Doukins, dok je Tomislav Ivišić upisao 10.

EKIPA SAŠE OBRADOVIĆA U DUBOKOJ KRIZI Virtus ponizio Monako u Kneževini

Izabranici Vladimira Jovanovića su bolje otvorili meč. Već tokom prve deonice su uspeli da dođu do osetne prednosti (18:10), ali su se "studenti" na vreme probudili i došli do 20:16.

Do kraja drugog kvartala domaći su uspeli da dođu do vođstva od +9, pa se odmor posle prvog poluvremena otišlo pri rezultatu od 49:40. 

Usledila je reakcija gostiju već na startu treće deonice. Studentski centar je serijom od 9-0 uspeo da povede (52:54), pa je Vladimir Jovanović morao da reaguje tajm-autom. 

Pred sam istek 30 minuta, Mudi je vezao dve trojke i tako svom timu obezbedio +10 pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Vrlo raspoloženi Stefan Mudi je poslednjih 10 minuta otvorio trojkom. Otišli su domaći igrači u jednom momentu na +13, ali jasno je bilo svima da se tim iz Podgorice neće lako predati.

I nisu, ali su košarkaši Igokee uspešno čuvali prednost i odolevali svim naletima protivnika, te su na kraju slavili sa 91:82.

U idućem kolu regionalne lige Igokea će dočekati Cedevita Olimpiju, dok će Studentski centar na svom parketu koplja ukrstiti sa Mornarom iz Bara.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading