KAKAV PREOKRET Đanmarko Poceko seda na klupu Asvela, "šou" u Evroligi zagarantovan

17:15 | 24-10-2023

Košarka 0

Ovo je prvi angažman u Evroligi za selektora Italije, pa će biti zanimljivo pratiti Asvel ove sezone

Đanmarko poceko

Nakon što je Gordon Herbert odbio, Đanmarko Poceko je pristao da preuzme mesto glavnog trenera u ASVEL-u. Prema izvorima dobro obaveštenog "Jurohupsa", on će ostati i selektor reprezentacije Italije. 


Stoga će Poceko debitovati u Evroligi kao trener francuske ekipe, koja se razišla sa trenerom T.J. Parkerom nakon poraza u prve četiri utakmice u elitnom evropskom takmičenju i 17 uzastopnih poraza uključujući prethodnu sezonu.

Takođe se očekuje da će mu se Edoardo Kazalone pridružiti u ASVEL-u kao asistent. Ovaj 51-godišnji trener započeo je trenersku karijeru 2012. godine u Orlandini Basketu i trenirao je Vareze pre nego što je došao u Cedevitu kao asistent.

Đanmarko poceko EPA-EFE/ROLEX DELA PENA
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Posle dve godine u Ljubljani, vratio se u Italiju i na ne zadugo vodio Fortitudo Bolonju pre nego što je preuzeo Dinamo Sasari 2019. Dve godine kasnije pridružio se trenerskom štabu Etora Mesine u Olimpiji iz Milana pre nego što je nasledio Romea Saketija na čelu italijanske reprezentacije.

Đanmarko Poceko je svima poznat i kao neko ko ume da napravi "šou" van terena, pa će biti interesantno videti da li će svojim temperamentom, ali i znanjem uspeti da preporodi Francuze koji su trenutno u veoma lošoj poziciji.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading