OVU EVROLIGU SVI IGRAJU OSIM MENE Amerikanac nije mogao više da izdrži, pa otvoreno poručio šta misli

07:00 | 10-12-2023

Košarka 1

Amerikanac koga navijači "večitih" odlično znaju digao glas i otvoreno rekao šta misli

Evroliga
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Plejmejker Cedevita Olimpije Džastin Kobs (32), dugogodišnja zvezda ABA lige, otvorio je dušu na društvenim mrežama o svojoj karijeri. Napisao je da smatra da je verovatno najbolji igrač koji nikad nije nastupao u Evroligi.

- Gledam ove utakmice Evrolige i nateralo me je to da pomislim da moram biti 'najbolji igrač' koji nikad nije igrao u Evroligi. Pogledajte brojeve, pogledajte procenat pobeda, konstantnost, to što nisam imao probleme van terena - objavio je Amerikanac sa crnogorskim pasošem.

- Moj momak ima vremena i danas, volim tu tvoju energiju! - napisao mu je bivši košarkaš Zvezde Dilan Enis, a na to je Kobs uzvratio očigledno rezigniran:

- Samo hoću da otkrijem o čemu se radi. Možda znaju nešto što ja ne znam. To je sve". Enis mu je odgovorio: - Znam ih i ja veoma dobro, brate. Neke stvari na ovom svetu jednostavno nikad neće imati objašnjenje.

POSETIO UTAKMICU EVROLIGE, NIJE MOGAO DA SAKRIJE ODUŠEVLJENJE Partizan i Grobari su najveća turistička atrakcija Beograda (VIDEO)

Podršku je Kobs dobio i od Kendrika Perija, takođe naturalizovanog Crnogorca, koji jeste osetio Evroligu noseći dres Panatinaikosa, a potom je bio Kobsov saigrač u Budućnosti.

- To su zakljucči! Ali oni na terenu znaju kako stoje stvari i poštuju to". Naravno, oglasio se i Majk Džejms, jedan od najboljih košarkaša u Evropi, lider Monaka, koji je takođe podržao Kobsa. "Reci to ljudima, brate", napisao je Amerikanac.

Kobs je rođen u Los Anđelesu, studirao je na koledžima Minesota i Kalifornija, a profesionalnu karijeru od prvog dana gradi u Evropi. Igrao je za VEF Rigu, potom za Fraport Skajlajners i Istanbul. Nakon toga je igrao u Bajernu dok je taj tim igrao u Evrokupu, posle toga je bio prvak Francuske sa Gravlenom, igrao je i za Le Man, a u ABA ligu stigao je 2018. godine, u Cedevitu koja je tada igrala u Zagrebu. Nosio je i dres Budućnosti čak tri godine (2019-22), ali i tu je zakasnio na Evroligu, a nakon kratke epizode u Japanu, sada je opet član Cedevita Olimpije, u Ljubljani. 

U dresu slovenačkog tima, on i ove sezone nastupa u Evrokupu - i to uz velike probleme, jer su Ljubljančani jedini tim bez pobede i sa svih 10 poraza u isto toliko mečeva. To je njegova čak sedma sezona u drugom po snazi evro-takmičenju, u kojem je nosio dres pet timova. Da li će ikad dobiti šansu da nastupi i u eliti? 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
xxx

10.12.2023 07:08

Idealan je za Zvezdu.