NIKO NIJE MOGAO DA SAKRIJE SUZE Poznati novinar održao potresan govor na sahrani Dejana Milojevića - ovo kida dušu

14:11 | 12-02-2024

Košarka 0

Novinar Aleksandar Stojanović održao je potresan govor na sahrani Dejana Milojevića

Sahrana Dejana Milojevića
Alo

Dok je izgovarao ove reči, na poslednjem ispraćaju, svog velikog prijatelja, niko nije mogao da ostane ravnodušan.

- Kada razmišljamo šta sve nismo rekli, prebiremo po sebi šta treba da kažemo i kako da osećamo, a Deki je otišao. Gubimo te 25 dana, osećam se krivim, tužnim, možda zato što ti nisam rekao, kao u toj poruci koja ti nije stigla, istoj koju su slali drugovi. Gledao sam ljude, gledam ih sada, od klupe u školi, do klupe na terneu i vidim da si skupljao ljudska bića, Znaš zašto je drugčaije, sutra će se pričati koliko je ljudi. Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni. E, takav si bio. Da pokažemo da smo dostojni porodice, pre svega.

TUGA, DA NE MOŽE VEĆA Uplakana Milojevićeva supruga i porodica ispratile legendu na večni počinak (VIDEO)

Nastavio je u istom ritmu.

- Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost. Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali živi u starom kraju. Da nema hajlajtsa jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim. To je redak dar, do sada su u NBA ligi samo četiri himne svirane. Svirane zbog država i nacija, samo dve nacionalne, jedna je svirana zbog čoveka, jedna zbog tebe. Kako je Nikola rekao, svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i odmah si rasporedio anđele od gore i svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo.

Za kraj, Stojanović je poentirao.

- Ali od sutra Deki, sada čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama a ona je "volim te brate". Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni. Na kraju... Molim samo još ovo, nemoj da nam zameriš da još jednom budemo slabi i tužni i da se isplačemo, neka ti je večna salva Dejane Milojeviću

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading