PREMINUO ČUVENI "ŠVAJCARSKI ROBIN HUD" Život dostojan holivudskog blokbastera: Završio karijeru, postao kriminalac, 36 godina ga jurila policija

18:33 | 25-03-2024

Košarka 0

Prava filmska priča nekadašnjeg fudbalera Jang Bojsa, koji se već 20 godina ne bavi profesionalnim sportom i posvetio se pljačkanju banaka!

lopta
EPA-EFE/Isaac Fontana

Priča po kojoj bi mogao biti snimljen holivudski blokbaster, dolazi nam iz Švajcarske gde je potvrđeno da je profesionalni fudbaler, Marko Miler (71), koji je igrao za Jang Bojs tokom sedamdesetih godina, pronađen je mrtav, posle 36 godina bežanja od policije! 

Nekadašnji štoper, koji je sa mlađim kategorijama Jang Bojsa, takođe je igroao u mlađim kategorijama reprezentacije Švajcarske, potom je igrao i za Delemont, klub koji je bio u nižim ligama, ali se sa samo 20 godina oprostio od svoje fudbalske karijere i okrenuo kriminalu.

Nazvan je tada "švajcarski Robin Hud". Miler je tokom osamdesetih opljačkao niz banaka, a procenjeno je da je ukrao 2,5 miliona funti. 

Policija ga je uhapsila i osudila na zatvorsku kaznu zbog niza oružanih pljački, koju je služio u zatvoru u Juri. 

PREMINUO JE! Udario glavom tokom utakmice, borio se za život, ali nije izdržao (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Ubrzo je uspeo da pobegne, da bi potom ponovo bio uhapšen i prebačen u zatvor u Bernu. Ali, još jednom je uspeo da pobegne i iz ovog zatvora. To je bilo 1988. godine i nakon toga više nikada nije uhvaćen. 

Milerova priča tragično je završena kada je njegovo telo pronađeno pre mesec dana na železničkoj stanici blizu njegovog rodnog mesta. Njegov identitet je potvrđen prošle nedelje nakon DNK testa. 

Navodno se Miler sve vreme krio u Francuskoj tokom 36 godina bekstva od policije u Švajcarskoj.

Njegov saučesnik Andre Jagi je posle Milerove smrti rekao da se on do smrti sigurno nije vraćao u rodni grad. 

- Mislim da se nije vratio u svoj rodni grad, dij he bio u bekstvu. Nije bio glup. Čak i prerušen bi bio ovde preoznat po načinu hoda. Policija je došla da mi kaže da je mrtav. Bilo mi je smešno. Zadržao je lavovski deo novca nakon pljačke, onda bi pozajmio još od mene i rekao da će mi vratiti posle sledeće pljačke.

Prisetio se Milera i Iv Žirar, koji je radio u banci kada je on upao u nju 1979. godine.

- Momak je došao sa crvenom perikom i dugačkim kaputom, kao u filmu Serđa Leonea. Izvukao je štapove dinamita i rekao mi da izvadim sav novac iz sefa, ili ću biti oduvan u nebo - prisetio se bankar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading