MAJK NIŠI ZA SPORT.ALO Direktor legendarnog maratona u Čikagu o Beogradu: Sestrinstvo naših gradova neprocenjivo

20:13 | 27-04-2024

Ostali sportovi 0

Zanimljivo izlaganje Amerikanca.

nisi
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

U subotu je bio održan panel Beogradskog maratona, gde su prisutni bili u prilici da čuju mnogo zanimljivih stvari u vezi sa nadolazećim spektaklom, kao i da od prekaljenih organizatora nauče nešto novo.

DARKO HABUŠ ZA ALO! Uzbuđen sam i preumoran! Direktor Beogradskog maratona govorio o izazovima u organizaciji, ali i specijalnom gostu u prestonici Srbije (VIDEO)

Primera radi, jedan od govornika je bio Majk Niši, direktor maratona u Čikagu, koji je jedan od šest svetskih "mejdžorsa". Samim tim, sport.alo je iskoristio priliku da porazgovara sa njime, a za početak nas je interesovalo kako mu se dopada boravak u srpskoj prestonici:

- Neverovatno je. Odavno nisam bio u Beogradu, poslednji put kada sam bio bilo je 2013. godine, ali na veoma kratko vreme. Sada sam u prilici da se podsetim kako je ovde, da presaberem uspomene i da ih još nadogradim - rekao je Niši za sport.alo, pa dodao šta je radio veče pred održavanje panela:

- Sinoć smo bili u kabareu, to mi je bio prvi put da ide na kabare i bilo je zadivljujuće. Bilo je neverovatno i zabavno - sa širokim osmehom je otkrio Amerikanac.

Majk Niši Alo
 

Potom je objasnio kako je reagovao kada je dobio poziv Beograda da bude gost maratona:

- Bio sam veoma srećan što smo uspeli da se organizujemo. Godinama me zovu da nadgledam Beogradski maraton, ali rasporedi nikako nisu mogli da nam se uklope, pogotovo zbog drugih trka koje se održavaju na proleće. 

Na pitanje koliko je značajna saradnja Čikaga i Beograda kao sestrinskih gradova, Niši je odgovorio:

- Veoma je važno održavati program sestrinskih gradova koji imamo u Čikagu sa dotičnim gradovima širom sveta. To nam daje priliku da podelimo liderske veštine i iskustva koji pomažu da se naš sport podigne, deleći informacije kako možemo da unapredimo sport i pomognemo jedni drugima. Zbog toga smo osnovali program "Sestrinski maraton" da se ogledamo sa sestrinskim gradovima kako bismo održavali odnose sa Beogradom, Torontom, Osakom, Sidnejom i mnogim drugim. Ovo je samo još jedna sjajna saradnja i dodatni razlog da se skupimo.

Zanimalo nas je da nam naš sagovornik objasni šta je ključno u organizaciji kvalitetnog maratona:

- Ima ih toliko. Aspekata koji su važni. Jedna od ključnih stvari je da se usredsredimo na operacionu izvrsnost, bezbednost svih učesnika, volontera i gledalaca. To je prioritet broj jedan. U isto vreme, želimo da stvorimo atmosferu da se ljudi osećaju bezbedno, da nemaju osećaj da su ugroženi, da ne razmišljaju o stvarima "iza scene", kako bi imali sjajno iskustvo. To je naš posao, da sve izgleda jednostavno, a da steknu najbolje moguće iskustvo.

Za kraj smo gospodina Nišija zamolili da pošalje poruku takmičarima Beogradskog maratona:

- Samo se lepo provedite. Može da se desi da bude toplo vreme, pa nemojte previše da se naprežete i pijte dosta tečnosti. Uživajte, a ako vam nije važno da se takmičite, usporite i prigrlite ovacije i podršku svih drugih trkača, volontera i gledalaca i samo upijajte. Biće to fantastičan dan.

Beogradski maraton je zakazan za nedelju od osam časova, polumaraton je na programu u pola 10, a trka zadovoljstva od 11 sati.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading