SLOM DENVERA Ni sjajni Jokić nije mogao protiv "novog Džordana", Minesota uzela važan brejk

07:16 | 05-05-2024

Košarka 0

Poraz Nagetsa u prvom meču polufinala Zapada.

Nikola Jokić
EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD

Imali su i Denver i Minesota sasvim dovoljno vremena da se pripreme za polufinale Zapada. Čini se da su bolji posao uradili Timbervulfsi koji su slavili u Koloradu i stigli do brejka u seriji - 106:99.

Nije poraz Nagetsa bio čak rezultatski ni tako ubedljiv, posebno kada u obzir uzmemo da su utakmicu otvorili sa čak 0:9!

Minesota je brzo stekla i ogromnih 4:18 i zaista se činilo da će uslediti pravi potop domaćina koji je uspeo nekako do poluvremena da se potpuno vrati.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

I to bez Džamala Mareja koji je ubacio 0 (i slovima - nula?!) poena u prva 24 minuta. Zanimljivo, tako nešto mu se nikada nije desilo u karijeri.

Međutim, u drugom delu Minesota preuzima kontrolu. Posebno u poslednjoj deonici gde je Denver bio tu blizu, ali dovoljno daleko da ne ugrozi pobedu gostiju.

Na kraju, važna pobeda Timbervulfsa koji su ostvarili jako važan brejk. Ključan doprinos je dao Entoni Edvards kojeg zbog stila igre mnogi porede sa Majklom Džordanom.

Fantastični košarkaš je ubacio 43 poena (17/29 iz igre) na šta je dodao i sedam skokova. Pratio ga je Karl Entoni Tauns sa 20 poena.

Jokić je bio zaista sjajan. Međutim, čak ni on nije mogao protiv svemogućeg Edvardsa. Posebno što je srpskom asu trebala daleko veća pomoć.

Ubacio je dvostruki (uskoro i trostruki MVP) 32 poena uz osam skokova i devet asistencija. Problem Nikole je bio i slab šut za tri poena (2/9).

 

 

Donekle ga je samo ispratio Majkl Porter džunior sa 20 poena, Džamal Marej je ubacio 17, međutim uz slabe procente šuta iz igre (6/14).

Na kraju, treba odati kredit Minesoti. Svela je četvrti najbolji napad lige na tek 99 poena. Još jednom je ekipa Krisa Finča pokazala da igra paklenu odbranu po čemu je prva u NBA ligi.

Druga utakmica ova dva rivala na programu je u utorak od 04.00.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading