OČEKIVANO FINALE Atinjani napadaju Real, a vrela Amerikanka zaboravlja na navijačku mržnju: Srećno, PAO!

06:30 | 26-05-2024

Košarka 0

„Kraljevi“ brane tron protiv skupocenog tima turskog trenera Ergina Atamana

Beril Mekisik
Printscreen/Instagram

Real se plasirao u finale Evrolige (20.00) pošto je u drugom polufinalnom meču ubedljivo savladao Olimpijakos sa 87:76.

Košarkaši Reala AP/Andreas Gora
 

Madriđani su u prvom poluvremenu postigli 56 poena, što je rekord fajnal-fora EL. Prethodno je Panatinaikos savladao Fenerbahče sa 73:57 i probio se u prvo finale posle 2011. PAO je šest puta bio šampion Evrope, a jedini poraz u odlučujućim utakmicama doživeo je 2001. od Makabija.

Kampaco za poseban DNK

Real je pre dve godine izgubio finale od Efesa, na čijoj je klupi tad sedeo Ataman, sadašnji šef struke Panatinaikosa. 
- Stabilnost ekipe je veoma bitna, a za nas je izuzetno važno što smo u odnosu na prošlu sezonu dobili šansu da dodamo Fakunda Kampaca u tim. Sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovde jer nam je novi cilj nadohvat ruke i želimo novu titulu - rekao je trener vladajućeg šampiona Ćus Mateo.

- Posle godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni smo samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svesni smo da dobra odbrana donosi pobede - rekao je trener grčkog kluba Ergin Ataman.

Ergin Ataman AP/Andreas Gora
 

Turčinu će ovo biti četvrto finale, bio je dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022, a pre dve godine je u finalu savladao baš Real. 

Španac protiv prokletstva

Novinari su podsetili Ćusa Matea na prokletstvo da prvoplasirani klub posle regularnog toka Evrolige godinama nije osvojio Evroligu. 
- Prošlost je prošlost, ne pričamo o tome šta je bilo i ko je favorit, samo gledamo priliku koja je pred nama - rekao je Španac.

- Znam da moj kolega Mateo želi da osvoji drugu uzastopnu titulu. Poslednji sam trener koji je vezao dve titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivacija da sprečim kolegu da ponovi moj uspeh. Znam da je mnogo ljudi u Turskoj ponosno na moj uspeh - dodao je Ataman.

Neočekivanu poruku pred finale je poslala i Beril, supruga Šakila Mekisika, asa Olimpijakosa.

Atraktivna Amerikanka stalno privlači pažnju pojavom na utakmicama, kao i objavama na društvenim mrežama.

„Izuzetno sam ponosna na ovogodišnji tim, svi su nas otpisali, a mi smo nastavili da se dokazujemo! Ostao je još jedan trofej! Srećno Panatinaikosu u finalnoj utakmici“, napisala je Beril Mekisik uz broj svog supruga 77.

Olimpijakos će igrati za treće mesto u Evropi protiv Fenerbahčea, a zatim protiv Peristerija tražiti put do finala u Grčkoj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading