PREMINULA NBA LEGENDA Odlazak velikana igre pod obručima: Bio je dvostruki šampion i MVP

19:28 | 27-05-2024

Košarka 0

Tužne vesti iz košarkaškog sveta...

NBA
EPA-EFE/WU HONG

Nakon duge borbe sa rakom dvostruki NBA šampion i član Kuće slavnih Bil Volton preminuo je u 71. godini.

Bivši član Portlanda, San Dijega odnosno Los Anđeles Klipersa i Bostona je titulu osvajao u prvom i poslednjem klubu 1977. i 1986, a 1978. godine je poneo i MVP titulu.

DONČIĆ SPREMIO METLU Luka i Kajri isprašili "vukove", Jokić video kako se to radi

Adam Silver je u saopštenju NBA lige potvrdio tužne vesti. 

- Bil Volton je bio zaista jedinstven. Kao član Kuće slavnih, redefinisao je poziciju centra. Njegove jedinstvene veštine učinile su ga dominantnom silom na UCLA i dovele do MVP priznanja u NBA ligi, dva NBA šampionata i mesta na NBA timovima za 50. i 75. godišnjicu. Bil je prenio svoj entuzijazam i ljubav prema igri na emitovanje, pružajući zabavne i uvidne komentare koji su zabavljali generacije ljubitelja košarke. Ali najviše ću ga pamtiti po njegovoj radosti prema životu. Bio je redovan na događajima lige – uvek vedar, s osmehom od uva do uva i spreman da deli svoju mudrost i toplinu. Negovao sam naše blisko prijateljstvo, zavideo mu na beskonačnoj energiji i divio se vremenu koje je posvetio svakom koga je sreo.

- Kao dragoceni član NBA porodice već 50 godina, Bil će duboko nedostajati svima koji su ga upoznali i voleli. Moje iskreno saučešće Billovoj supruzi Lori, njegovim sinovima Adamu, Nejtu, Luku i Krisu, i njegovim mnogim prijateljima i kolegama - stoji u saopštenju NBA lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading