KAKAV PORAZ "DELFINA" Radulović tragičar u petercima, Mađari otišli u polufinale EP

16:15 | 12-01-2024

Ostali sportovi 0

Reprezentacija Srbije poražena je posle peteraca od Mađarske sa 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2, peterci 5:4) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Nikola Jakšić
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Kakva utakmica i kakav poraz Srbije! Prosto neverovatno... Ali, Mađarska je posle peterca bila bolja, srećnija i umešnija i pobedom od 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2, peterci 5:4) otišla u polufinale Evropskog prvenstva!

Došli su Mađari na ovo Evropsko prvenstvo u znatno oslabljenom i podmlađenom sastavom, mada se to danas u bazenu - nije primetilo.


Puni su Mađari igrača željnih dokazivanja i to se videlo već na početku kada je Tatrai iskoristio igrača više i doneo prednost našim severnim komšijama na startu meča.


Nije Srbija dozvolila da je to poremeti. Naprotiv. Vrlo brzo je usledio preokret. Nikola Jakšić je karakterističnom akcijom i uplivavanjem na dva metra kaznio mađarsku odbranu. 


Odbrane su bile u drugom planu u prvoj deonici. Držao je u napadu Srbije Dušan Mandić visok ritam i još jednom pokazao koliko nam je nedostajao na prethodnim takmičenjima.


Levoruki bombarder je i drugu četvrtinu otvorio golom posle snažnog i preciznog šuta, dok smo se sa druge strane mučili u odbrani sa braćom Vigvari zahvaljujući kojima je prvo poluvreme okončano nerešeno (5:5). 
Dosta problema u odbrani smo imali da zaustavimo nezgodnog Vincea Vigvarija koji je svezao dva gola i vratio Mađare u vođstvo.

Marko Radulović EPA-EFE/ANTONIO BAT
 

 


Jako dobro je izgledala odbrana Srbije u trećoj deonici. Igrač više je funkcionisao na zavidnom nivou, pa je gol Viktora Rašovića napravio seriju od 2:0 i doneo ponovo prednost na stranu "delfina".Vratili su se Mađari i pred poslednju deonicu imali gol prednosti (9:8).


Započela je Srbija dobro poslednji kvartal. Pogotkom Viktora Rašovića iz kontre smo stigli do izjednačenja da bi potom gotovo četiri minuta igre proteklo bez golova!


Usledila je dramatična završnica pred kraj. Vico je golom na minut i 40 pre kraja doneo Srbiji prednost, da bi ponovo taj Vigvari izjednačio rezultat.


Nevolja za četu trenera Stevanovića je bila u tome što je šut Mandića bio izblokiran, ali na sreću ni Mađari nisu realizovali poslednji napad pa se ušlo u peterce!

Pravi tragičar je bio Marko Radulović! Njemu je u drugoj seriji ispala lopta i automatski je ostao bez šuta. To je bio i jedini promašaj!

Za Mađare su Nađi, Pol, Tatrai, Vince Vigvari i Fekete bili precizni, dok Srbiji nisu na kraju vredeli golovi Mandića, Strahinje Rašovića, Jakšića i Radomira Drašovića.

U redovima Srbije najefikasniji su bili Dušan Mandić, Nikola Jakšić i braća Rašović sa po dva pogotka, dok su se kod Mađara istakli Vince Vigvari sa četiri pogotka i David Tatrai sa tri.

Ne završava se ovim porazom Evropsko prvenstvo za Srbiju. Čeka četu Uroša Stevanovića razigravanje od petog do osmog mesta, ali suštinski ne znači ništa za Olimpijske igre u Parizu preko kojih možemo jedino da se plasiramo preko Svetskog prvenstva u Dohi.

SRBIJA - MAĐARSKA 14:15 (KRAJ)

14:15 - Gol Feketa i prolaz Mađara u polufinale Evropskog prvenstva!

14:14 - Siguran je Vince Vigvari, da bi Dušan Mandić takođe pogodio. Sledi odlučujući peterac. 

11:12 - Kakva greška Radulovića! Ispala mu je lopta pa je samim tim automatski i ostao bez šuta, da bi Žoltan Pol realizovao penal.

11:11 - Prvi siguran izvođač za "delfine" je Radomir Drašović, dok je Nađ sa druge strane matirao Mitrovića.

PETERCI!

10:10 - Ogromna borba u bazenu. Vince Vigvari je golom izjednačio u kritičnoj fazi utakmice, da bi potom Mandić bio izblokiran u odsutnom momentu. Potom ni Mađarska nije iskoristila poslednji napad i na redu su penali koji odlučuju o pobedniku danas.

10:9 - Nemanja Vico! Zatražio je selektor Stevanović tajm-aut i sa izborenim igračem više je Srbija stigla do prednosti na minut i 40 sekundi do kraja!

9:9 - Otvaraju "delfini" poslednju deonicu pogotkom. I to iz kontre. Sve je došlo posle fenomenalne odbrane Branislava Mitrovića koji je sjajnim pasom pronašao Strahinju Rašovića. Biće ovde drame do kraja.

Branislav Mitrović EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
 

 

8:9 - Nije uspela Srbija da odbrani igrača manje na sedam sekundi pre kraja. Vince Vigvari je doveo Mađare u vođstvo pred dramatičnu poslednju deonicu.

8:8 - Izborila se Mađarska još jednom za situaciju da ima dvojicu vaterpolista više u bazenu. Prethodni put to nije iskoristila, ali sada jeste. Tatrai je bio egzekutor.

8:7 - Rašoviiiić! Kakav gol Viktora u jako bitnom trenutku. Iskoristio je igrača više i iz dosta teške pozicije, iskosa sa desne strane ponovo vratio prednost na stranu "delfina".

6:7 - Brži su Mađari plivački od "delfina". Stigli su do još jednog peterca koji je Vigvari pretvorio u pogodak.

5:6 - Nije Srbija dobro započela drugi deo igre. Em nismo iskoristili prva dva napada, em smo primili novi gol iz kontranapada i ponovo od Vincea Vigvarija.

Kraj prvog poluvremena - Nerešeno posle prvih 16 minuta igre. Po svemu prikazanom u bazenu, verovatno i najrealniji rezultat. Ipak, utisak je da "delfini" mogu i da im je samo malo potrebno da prelome meč i obezbede polufinale Evropskog prvenstva!

Radomir Drašović EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
 

 

5:5 - U smiraj druge deonice pogodak naše reprezentacije iz kontranapada. Odličnu loptu je dobio Nemanja Ubović koji je lako rešio situaciju jedan na jedan sa Banjaijem.

4:5 - Stigla je kazna našu selekciju zbog slabog napada. Mađari su presekli loptu i iz kontranapada preko Vendela Vigvarija ponovo došli do prednosti.

4:4 - Posle više od tri minuta smo videli gol. Nažalost u mreži Srbije... Ponovo Fekete i to ponovo iz igrača više. Zanimljivo, uspela je četa Uroša Stevanovića da u jednoj od prethodnih akcija sačuva mrežu i sa dva igrača manje!

4:3 - Prvi peterac na utakmici. Preuzeo je Mandić odgovornost i nadmudrio Banjaija za novu prednost Srbije.

Kraj prve četvrtine - Golmani obe selekcije su pred kraj prve deonice bili u fokusu. Odličnim odbranama su držali rezultat pa tako na prvu pauzu odlazimo sa nerešenim rezultatom

3:3 - Raspucani su i jedni i drugi na startu utakmice. Posle nekoliko napada sa obe strane bez golove, Gergo Fekete je probio led. Pogodio je mađarski šuter i za sada ne dozvoljava našoj reprezentaciji da se odlepi.

Dušan Mandić EPA-EFE/Tibor Illyes
 

 

3:2 - Koliko je samo falio Dušan Mandić prošle godine... Levoruki bombarder je pokazao kakvim kvalitetom raspolaže i fantastično je zakucao loptu u mrežu Mađara.

2:1 - Preokret "delfina". Imala je i naša selekcija igrača više. Odlično je uplivao Nikola Jakšić na liniju dva metra i lako došao do gola.

0:1 - Povela je Mađarska iz igrača više. Iskoristio je Tatrai prednost i pravom "bombom" matirao Srbiju.

14.45 - Pored duela Srbija - Mađarska, ostali parovi četvrtfinala su: Španija - Rumunija, Italija - Crna Gora i Hrvatska - Grčka. Ukoliko danas slavimo protiv Mađara, upravo će nam bolji iz okršaja domaćina i Grka biti protivnik u polufinalu.

14.10 - Na papiru je Srbija favorit u današnjem meču pošto je rival došao u podmlađenom sastavu na ovo Evropsko prvenstvo bez najvećih zvezda poput Gerga Zalankija, Martona Vamoša, Deneša Varge, Kristijana Manherca, Silarda Janšika prvog golmana Some Vogela, Danijela Anđala i Tonija Nemeta.

 

14.00 - Poštovani čitaoci dobro došli u uživo prenos meča četvrtfinala Evropskog prvenstva između Srbije i Mađarske.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading