NOVAKOVI NAVIJAČI OVO VIŠE NE MOGU DA GLEDAJU Zbog ovog Đokovićevog poteza mnogi su osedeli, slomili daljinski...

09:42 | 02-06-2024

Sportski pogled 0

Kada će naučiti i zašto nikada neće?

Novak Đoković
AP Photo/Jean-Francois Badias

Novak Đoković je odigrao još jedan meč za pamćenje, pobedio Lorenca Muzetija posle preokreta - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 i plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa.

Bio je ovo daleko najbolji Novakov meč od početka godine. Posle dugo vremena je pokazao želju, dokazao da može da igra maratone, nije odustajao i bivao je sve bolji kako je meč odmicao.

Igrao je Đoković hrabro, na momente čak i previše što ga je skupo koštalo, a sve njegove slabosti Italijan je maksimalno koristio. Koliko je svetski broj jedan bio agresivan najbolje svedoči podatak da je čak 71 put izašao na mrežu, što je za šljaku zaista previše. Istini za volju u nekoliko navrata je bio primoran da krene napred. Osvojio je 42 poena u takvim situacijama, odnosno 59%.

Najviše poena je izgubio zbog smeča! To je udarac koji ga proganja celu karijeru ili bolje reći od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine kada je na meč lopti za Nadala smeč poslao u aut.

Svojevremeno je legendarni nemački teniser Boris Beker rekao da je Novak Đoković igrač sa verovatno najgorim smečom. Prosto je neshvatljivo i frustrirajuće bilo gledati protiv Muzetija kako savršeno izgradi poen i kada treba da zakuca, on ili pogreši ili pošalje loptu na reket Italijanu. U nekoliko navrata je Lorenco zaista sjajno anticipirao, ali je u većini slučajeva bilo do Đokovića.

Shvatio je Muzeti da se Novak ne snalazi najbolje na mreži, pa ga je često kratkim loptama namerno zvao napred i onda ga probijao. Ni voleji našeg tenisera nisu bili na zavidnom nivou, sve do finiša. 

Mnogi Đokovićevi navijači više ne mogu da gledaju kada ide na smeč. I dok Novak u besu lomi reket, njegovi navijači lome daljinske upravljače. Mnogo poena mu je Muzeti "ukrao" i pumpao samopouzdanje baš zbog loših smečeva svetskog broja jedan.

Značajno bi sebi olakšao život kada bi unapredio taj udarac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:
EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading