Evo ga Novače, evo ga

17:05 | 03-08-2024

Sportski pogled 0

Dočekasmo napokon i to finale Olimpijskih igara

Novak

Na početku godine Novak Đoković je obećao da će učiniti sve da Srbiji donese medalju. Mnogi su sumnjičvao vrteli glavom, govorili kako je njegovo prošlo, kako je šansu za zlato propustio na prethodnim Igrama. A, on je verovao, nije se osvrtao na komentare, verovao je i kada je bio na operacionom stolu i kada je u četvrtfinalu ponovo osetio bol u povređenom kolenu. 

I evo ga, ispunio je obećanje, održao reč i plasirao se u finale. Odigrao je preko 1.000 mečeva u karijeri, osvojio skoro 100 titula, ali tek je drugog avgusta 2024. godine po prvi put izborio meč za titulu na Olimpijskim igrama.

Kada igra za Srbiju emocije posebno dolaze do izražaja. Nekako bi gotovo uvek izgoreo u prevelikoj želji i to bi ga sputalo da pruži maksimum. Sada je konačno skinuo ogroman teret sa leđa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iza sebe ima impresivan turnir, još nije izgubio nijedan set i postepeno je dizao formu. Polufinale je samo po sebi bilo napeto, jer je tri puta za Đokovića to bila nepremostiva prepreka.

Otežavajuća okolnost i bila je i povreda kolena. Ipak, već posle nekoliko gemova videlo se da je Novak spreman, kretao se sasvim dobro, uprkos tome što se u nekoliko navrata žalio na loš odskok loptice zbog neravnina na terenu.

epa EPA-EFE/Ronald Wittek
 

 

Kako je prvi set odmicao, tako je dodavao gas i vršio pritisak na Lorenca Muzetija. Brejk je napravio onako kako samo on zna, "ukrao" ga je Italijanu koji je imao 40:0. Prethodno je protiv Stefanosa Cicipasa spasao tri vezane set lopte. Kada god bi bio u bezizlaznoj situaciji, uspevao bi da pronađe način da stvari preokrene u svoju korist.

Početkom drugog seta uvukla se nervoza. Katastrofalno je odigrao uvodni gem, napravio četiri neiznuđene greške i poklonio brejk Muzetiju. Zatim se svađao sa sudijom, vikao na svoj tim. Ma koliko paradoksalno zvučalo, baš mu je to bilo potrebno ovoga puta. 

Setimo se samo polufinala Tokija protiv Saše Zvereva. Sve je išlo kako treba, funkcionisalo besprekorno, set i brejk prednosti, svi su ga već videli u finalu, a onda je usledio potop, ugasio se, mentalno nestao i izgubio.

Sada mu je bila potrebna ta neka vrsta nervoze, tačnije da ne razmišlja previše o igranju za Srbiju.

I konačno je uspeo, ostvario je cilj, ali sada želi da ostvari san. Novaka Đokovića ulazak u finale neće zadovoljiti.

Biće teško, teže nego ikad, igra protiv Karlosa Alkaraza, tenisera koji je u životnoj formi. Ali, Novak je rekao da ide na zlato, a kada on nešto obeća znamo šta to znači.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading