TUGA SE KRIJE IZ OSMEHA Malo ko zna potresu priču Novakovog trenera: Dao je sve, ali nije uspeo da je spase

10:31 | 19-10-2023

Tenis 0

Goran Ivanišević ima tešku životnu priču koja je obeležila velika borba

Goran Ivanišević
AP Photo/Alberto Pezzali

Kroz šta je prošao Ivanišević, malo ko zna.

Od 1988. godine kreće njegova teška i tužna priča prenosi "Sporta".

Kada je krenuo na svoj prvi Australijan open pre 35 godina, otac mu je saopštio tužnu vest. Njegova sestra Srđana borila se sa leukemijom. 

Goran je tada imao 17 godina i pomagao je sestri koja je takođe bila trudna, a novac za lečenje bio je preko potreban. Pre nego što je otišao, otac Srđan mu je rekao:

- Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo,. Lečenje te vrste bolesti, od koje je mnogo ljudi umrlo, bilo je veoma skupo i tu noć nisam spavao. Ipak, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelejd. Ipak, ušao sam u glavni žreb Australijan opena i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala – prisećao se svojevremeno Ivanišević medijima i dodao:

- Uzeo sam sve nagrade koje sam zaradio u novcu, a do tada sam to video samo na televiziji. A onda sam, sećam se, otputovao na Dejvis kup protiv Danske u Beograd i sav taj novac nosio sam sa sobom u jakni. Stjuardesa me je šesnaest puta pitala da li da skinem jaknu, svaki put sam odbio i rekao: Ne, ne smeta mi to.

Sav novac koji je osvojio dao je ocu i preusmerio na lečenje svoje sestre, čija je borba trajala više od 30 godina, a za sobom je ostavila troje dece: Lanu, Gorana i Ivana.

ŠTA SE STVARNO DEŠAVA SA IVANIŠEVIĆEM? Otkriveni svi detalji sukoba Noletovog trenera sa bivšom zenom

Pokojna Srđana je  imala rak limfnih čvorova kada je bila mlada, bila je podvrgnuta intenzivnom zračenju i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali je oštećenje bilo u svim mekim tkivima. Posebno su oštećena pluća i srce. Godinu dana pre smrti, imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. 

Sve je prošlo dobro, planirali su kako da je probude. Međutim, dobila je hipertenziju i nisu joj mogli pomoći, piše "Večernji list".

Preminula je trećeg oktobra 2019. godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading