TENISKA REVOLUCIJA USKORO POČINJE? ATP sprema novu nepravdu prema Novaku Đokoviću

22:01 | 30-12-2023

Tenis 0

Kako stvari stoje, ni "beli sport" neće moći da odoli Arapima

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvajajnem Sinsinatija 2018. godine kompletirao svoju kolekciju turnira iz masters 1.000 serije, a prema najavama iz Italije mogao bi da dobije novi "domaći zadatak“. Izvesno je da će doći do promene kalendara 2025. godine.

Sve češće se pominje uvođenje turnira u Rijadu ili Džedi, a sva je šansa da će to postati realnost vrlo, vrlo brzo. Za sada još uvek nema zvaničnih potvrda, ali nema ni demanta.

Predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi nagovestio je da bi Andrea Gaudenci, prvi čovek Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), mogao da dodeli Saudijskoj Arabiji jedan masters turnir, što bi značilo da bi Srbin morao da doda još jedan turnir kolekciji.

Đoković i Karlos Alkaraz su se već našli na udaru kritika što su otišli u Saudijsku Arabiju i Rijad krajem godine da u odigraju tenisku egzibiciju , a već od januara 2025. bi Saudijci mogli da dobiju i drugi najznačajniji tip turnira.

- Pokušavam da ubedim Gaudencija da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda atraktivno tržište, ali priče koje funkcionišu, kao naša, moraju da se zaštite. Ne smete da se plašite da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1000 koji će im ATP dati da održavaju od januara 2025. godine, možda u kombinaciji sa WTA, biti dovoljan da zadovolje svoju želju u tenisu. Sezona će počinjati tamo. Revolucija, svakako. Ali ATP finale mora da ostane ovde - rekao je Binagi za „Il Korijere“ misleći na Završni masters.

Naravno, pitanje je hoće li i u kojoj meri Novak biti aktivan početkom 2025. kada bi trebalo da se obistine reči Binagija. Ukoliko ne bude igrao na potencijalnom turniru iz serije 1.000 ili ga ne osvoji, Đoković onda ne bi bio vlasnik svih masters titula. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading