OPET ISTO PITANJE Đokoviću dosadilo da stalno priča o penziji: Kada se to dogodi počeću da razmišljam o kraju karijere

09:24 | 21-01-2024

Tenis 0

Zašto bi išao u penziju kada i dalje igra na vrhunskom nivou

Novak Đoković

Novak Đoković je nakon ubedljivog trijumfa nad Adrijanom Manarinom i plasmana u četvrtfinale Australijan opena ponovo morao da odgovara na pitanja o završetku karijere.

Ova tema nije baš prijala srpskom teniskom asu, što se jasno videlo po njegovoj reakciji.

- Pričao sam o tome nekoliko puta već. Osećam da ne želim da napustim tenis kada sam u dobroj poziciji i kada sam prvi na svetu. Onda kada ne budem mogao da se takmičim za titule na slemovima, tada ću razmisliti o tome. Sve može da se promeni naravno, sve je podložno promenama. Nisam tinejdžer, ja sam otac, suprug, ima dosta stvari u kojima uživam u privatnom životu i stvari koje zahtevaju moju prisutnost. Videćemo dokle će da traje - rekao je Novak.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković je istakao da i dalje uživa u svim aspektima tenisa i da nije spreman da se povuče.


- Ima nekoliko stvari koje me motivišu, želim da osvajam slemove, obaram rekorde, da budem u vrhu, to je uvek cilj za mene, bez sumnje. Tu je ljubav prema tenisu, volim da se takmičim, donosim energiju, entuzijazam i na treninge, dižem formu da bih mogao da se takmičim sa najboljima. To što sam udaljen od porodice, to mi smeta sve više, utiče na mene. Pokušavam da pronađem pravi balans i sa kalendarom.
Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 


Odmah je naglasio da trenutno nije u mogućnosti precizno odrediti na kojim će se sve takmičenjima pojaviti.

- Zaradio sam pravo da biram na kojim turnirima ću igrati. Slemovi su prioritet naravno. Volim uzbuđenje kada se suočavam sa brejk loptom ili kada imam brejk loptu, to budi nešto u meni, nešto duboko. Pokušavam da ne shvatam te momente zdravo za gotovo, ne znam koliko će da traju. Nekad uživam više, nekad manje, slemovi su slemovi, nije potrebno više motivacije od toga.

Kroz njegove odgovore jasno se oseća radost koju mu pruža tenis, što je postalo evidentno i kroz njegov odgovor na pitanje da li sada najviše uživa.

- Mislio sam da ću ove godine da budem malo opušteniji, u nedostatku boljeg izraza, da kažem bolje, sa manje tenzije na treninzima i mečevima. Međutim, to se nije dogodilo. Intenzitet je visok, imao sam 2:0 u setovima i vođstvo u trećem, pa sam se raspravljao sa svojom ložom. Tražim najbolje od sebe u svakom momentu, kada se to ne dogodi, frustriran sam. Vatra u meni gori i to mi je pomoglo da budem ovde gde sam sada. Deo mene uživa u procesu, ne bih igrao da nije tako. Ne igram zbog novca, poena ili čega god, samo želim da igram i uživam. Strast je tu i to je najvažnije. Mislim da neću moći nikada samo nonšalantno da izađem na teren i da se samo zabavljam, nisam takav. Volim da se takmičim, kao i mnogi drugi, to je moj stil - zaključio je Đoković.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading