EPSKA DRAMA Pljuvao Novaka, udarao po teniserima, a sada je u toliko velikom problemu da moli za milostinju

08:37 | 28-08-2024

Tenis 0

Drama poznatog novinara koji je obožavao da pljuje Novaka Đokovića...

Tenis

Ben Rotenberg, poznati teniski novinar i osvedočeni Novakov mrzac je upao u veliki problem iz koga se ne može izvući sam, očigledno.

Naime teniski svet se zatresao u novembru 2020. kada je Amerikanac objavio prvi deo priče o tome kako je Aleksandar Zverev fizički i psihički zlostavljao tadašnju devojku.

Godinama je već Rotenberg zbog toga pred sudom po tužbi nemačkog tenisera, a sada preko "gofundme.com" sajta skuplja novac da plati advokate.

- Moje ime je Ben Rotenberg. Od 2011. sam samostalni novinar. Za oko decenije, izveštavao sam sa profesionalnih teniskih turnira za Njujork Tajms, a često sam radio i za Reket magazin u kome sam bio jedan od urednika, a pisao sam i za druge listove, uključujući i Slejt. Veliki deo mog posla odnosio se na ono što se dešava van terena, bio je fokusiran na susret i tenisa i kulture, ali je uključivao i istraživačko izveštavanje.

Za oba teksta Rotenberg u svojoj objavi tvrdi da su provereni, da je razgovarao i sa osobama koje su mogle da govore na ovu temu i napominje da je ponosan što se upistio u ovaj poduhvat.

Dalje se navodi kako su očekivano stigle tužbe za oba teksta:

- Zverev je podneo tužbe protiv oba lista i protiv mene za oba teksta, što nije bilo iznenađenje. Strogi američki zakoni o slobodi štampe ne bi mu dali nikakvu šansu tako da Zverev tužbu nije podneo u Americi, ali nije to učinio ni u Monaku gde živi niti u svom rodnom Hamburgu. Učinio je to u Berlinu gde su sudovi poznati po pristrasnosti prema slavnim ličnostima -  navodi Rotenberg u objavi.

Za kratko vreme prikupljeno je oko 6.500 dolara. Donacije se kreću od 5 do 500 zelenih novčanica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading