TAJNA Siner zaradio rekordnih 2,8 miliona evra na Australian Openu, a uspeh duguje najoštrijem teniskom umu

06:00 | 30-01-2024

Tenis 0

Daren Kejhil nije bio uspešan teniser, ali je kao stručnjak zaslužan za uspehe Andre Agasija, Lejtona Hjuita i Simone Halep

Janik Siner
Tanjug/Ap

Italijanski teniser Janik Siner u velikom finalu Australijan Opena čudesnim preokretom savladao Danila Medvedeva sa 3:2 i osvojio prvi grend slem turnir u karijeri. Uspeh je Sineru doneo i najveću zaradu ikada na AO, rekordnih 2,8 miliona evra!

Tenisku javnost je zaintrigirala i priča o Sinerovom treneru, koga u teniskim krugovima nazivaju "najoštrijim umom sveta", a radi se o Australijancu Darenu Kejhilu. Sa a Sinerom sarađuje manje od dve godine, a već je uspeo da ga dovede do grend slem titule i najvećeg uspeha u karijeri.

Pohvale i od Đokovića

Pored Kejhila je u trenerskom timu Sinera i Italijan Simone Vagnoci,takođe bivši teniser, a ovu ekipu hvalio je i Novak Đoković, koga je Italijan pobedio u polufinalu Australian Opena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kejhil bira sa kim sarađuje pa je vodio samo velike šampione kao što su Andre Agasi i Lejton Hjuit i Simona Halep. Hjuitu je pomogao da postane najmlađi svetski broj 1, trenirao je Agasija dok je u tridesetim godinama osvajao grend slem titule, dok je Halep odveo do prvog mesta na WTA listi i titule na Roland Garosu 2018. godine.

Bez grend slem titule

Kejhil ima 58 godina i bivši je teniser koji je 1989. godine bio na visokom 22. mestu ATP liste. Osvojio je dve titule, ali nijednom grend slem turnir. Bio je u polufinalu US Opena 1987. godine, ali nije uspeo da dođe do titule. Posle igračke napravio je veliku trenersku karijeru.

Siner je u poslednjih nekoliko meseci tri puta pobedio Novaka Đokovića, najboljeg tenisera ikada, a upravo ga je Kejhil uverio da je moguće i pružio mu veliku pomoć u tom podvigu.

- Pomaže mi to što je Daren uvek veoma opušten. Čak i na dan meča pričamo o normalnim stvarima, a ne uvek o tenisu. O taktici govorimo 20 minuta pre izlaska na teren i dogovorimo se kako pristupiti određenim situacijama. Pomogao je celom mom timu da verujemo u sebe, ali i da uživamo jer je to važno - rekao je Siner.

Novak je posebna liga

Komantarišući 10 Đokovićevih trofeja na AO Siner je istakao:

- Novak je posebna liga u odnosu na mene, a izuzetno sam srećan i sa ovim jednim!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading