MAJKA POZNATOG TENISERA IZNENADILA REČIMA O NOVAKU Njen sin obožava Federera, a igra tenis zbog Đokovića

14:10 | 08-02-2024

Tenis 0

Rodžer Federer je idol Holgeru Runeu, ali je Novak Đoković "kriv" što je danas Danac među najboljim mladim teniserima na svetu

Novak

Rune ne krije da obožava Švajcarca, on mu je idol, divi mu se... Ali, njegova majka Aneke je otkrila da je vlasnik 24 grend slema odigrao možda i najbitniju ulogu u karijeri mladog Danca. Inspirisao ga je i pomogao mu da bude ono što je danas. 

Runeova majka, koja je pre nekoliko dana napustila tim svog sina, pričala je o vremeu kada je on imao 13 godina i poželeo da bude teniser, jer je gledao 36-godišnjeg srpskog tenisera. Prisetila se vremena kada su bili u akademija Patrika Muratoglua. 

Rune i Đoković EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
 

SINER NIJE BETMEN Legendarni Italijan iznenadio teniski svet rečima o svom sunarodniku: Treba mu dva života da bi oborio moj rekord 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Kada je Rune otišao tamo sa 13 godina trenirao sa jednim od najboljih tenisera. Novak je bio tamo, trenirali su, a Rune je bio samo mali dečak koji ga je gledao. Bio je inspirisan. Došao je i rekao "želim to da uradim što brže, da uložim sav napor, želim to sada da uradim". To je apsolutno neverovatno - rekla je Aneke. 

Rune je prošle godine i pobedio čoveka zbog kog igra tenis, na mastersu u Parizu, a zanimljiva je njegova izjava o Novaku kada je komentarisao veliku trojku.  Rune smatra da je Srbin mnogo više uradio za tenis, kao i za mlade igrače. 

- Đoković mi je rekao mnogo dobrih stvari. Uvek se priča o Rodžeru i Rafi kao dobrim momcima, ali... Kada se dođe do nove generacije tenisera, potpuno je jasno da je Novak uradio mnogo više za nas - rekao je Rune pre nekoliko godina. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading