RUS IZJAVOM PODIGAO BURU Novak ovo nije očekivao od Medvedeva, reči Danila o Rafi kruže teniskom planetom

15:00 | 08-03-2024

Tenis 0

Četvrti teniser sveta Danil Medvedev, imao je poprilično zanimljivu izjavu na mastersu u Indijan Velsu

Medvedev
AP Photo/Antonio Calanni

Medvedev je istakao da je Nadalovih osvojenih 14 titula na Rolan Garosu jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta. 

Nadal se povukao zbog povrede iz Indijan Velsa, pojedini novinari već ga polako šalju u penziju, pa su i pitanja u skladu sa time – Medvedeva su pitali koje je najveće Rafino nasleđe, po čemu će ga pamtiti. 

- Možemo da nađemo sto stvari o Rafi i o tome koliko je on dobar. Po mom mišljenju, dve su stvari po kojima će ga najviše pamtiti. Prvo – on je borac. U koliko mečeva, neki od tih i protiv mene, videli smo da se bori do poslednjeg poena, u visokom intenzitetu. To je saznanje koje imš u meču s Rafom, nije lako igrati protiv toga. Ja ili neki drugi igrači – nekad imaš loš dan, loše si raspoložen, povreda, ali on to nema, od prvog do poslednjeg poena je tu - kaže Medvedev i dodao: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Drugo – Rolan Garos, osvojio ga je 14 puta, ako ne grešim. To je neverovatno. Mislim da ni u jednom sportu nema takvog dostignuća, možda neka mogu da se porede, ali 14 titula na RG. Ja se nadam da mogu ih odigram 14 u životu.

ĐOKOVIĆ NIKAD SPREMNIJI Nole uradio neverovatnu stvar, jedva čeka početak Indijan Velsa, zbog ovoga je najbolji ikad (VIDEO)

Danil Medvedev EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
 

Medvedev se osvrnuo i na saradnju sa Žilom Simonom, koji se nedavno priključio timu. 

- Nećemo previše zajedno putovati, verovatno 13-14 nedelja na Turu, što nije malo. Nismo rekli da ćemo raditi godinu dana ili koliko tačno već, nego ćemo da vidimo kako nam ide, pa ćemo odlučiti. Zasad ide jako dobro, već smo isprobali neke stvari u Dubaiju, ali potrebno je vreme - ističe Rus i obrazlaže: 

- Zadržaću za sebe kako mi je tačno palo na pamet da radim s njim, malo je lično. Želeo sam nekog da mi pomogne da budem bolji. Setio sam se Žila jer je on nekako znao kako da igra sa mnom, stvar je u tome. Mrzeo sam da igram protiv njega – na terenu je znao šta ću da uradim i znao je kako da me pobedi, za šta mislim da nije lak zadatak, pobeđivao sam mnoge. Smatrao sam da je to prva stvar – on će mi reći kako je uspevao, i moći ćemo da radimo na tome. Ako neko bude koristio tu taktiku, znaću kako da odgovorim i kako da budem bolji u svojim slabim tačkama. On ume da objasni rečima zašto se nešto desilo na terenu – većina igrača ima osećaj za te stvari, ali on baš ume da objasni. 

U drugoj rundi turnira u Indijan Velsu, Medvedev će se sastati sa boljim iz okršaja Karbaljes Baena – Koboli.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading