PRVA NULA EURA Holandiji poništen gol, o ovoj odluci će se dugo pričati

22:55 | 21-06-2024

EP2024 0

Fudbalske reprezentacije Holandije i Francuske odigrale su 0:0 u drugom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu

Euro
AP Photo/Antonio Calanni

Ovo je prva utakmica od početka šampionata koja je završena bez golova. Sada obe ekipe imaju po četiri boda, pošto je Holandija u prvom kolu savladala Poljsku sa 2:1, dok je Francuska bila bolja od Austrije minimalnim rezultatom.

U prvom poluvremenu videli smo nekoliko odličnih šansi na obe strane, ali su golovi izostali.

Već na startu odlična akcija Holandije, Manjan je fantastično intervenisao posle udarca Frimponga. Na drugoj strani odlična akcija Francuske, Grizman je šutirao odlično sa oko 20 metara, ali je golman "Lala" odbranio krajnjim naporom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Grizman je imao veliku šansu kada se spetljao pred golom Verbrugena.

Novu šansu je imao Markus Tiram koji je iskosa sa desne strane šutirao pored gola, igrao se 29. minut kada je još jedna prilika Francuza propala. 

Holanđani su krenuli u kontru, igrao se 69. minut kada je Ćavi Simons dočekao odbitak, šutirao i pogodio, ali... Ofsajd! Damfriz je ostao pored Manjana, zasmetao mu, VAR je na kraju doneo konačnu odluku da ostaje 0:0. 

Dva minuta se čekalo na odluku, očigledno je da su vagali u VAR sobi, ofsajd koji je za duboku analizu jer se postavlja pitanje da li bi Manjan uopšte i mogao da reaguje da Damfriz nije bio tu. 

U poslednjem kolu sastaju se Holandija - Austrija i Francuska - Poljska.

 

 

HOLANDIJA - FRANCUSKA 0:0

Stadion: Red Bul Arena (Lajpcig)

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

90. minut - Igraće se još pet minuta.

86. minnut - Šansa za Francuze, lopta završava preko gola.

79. minut - Veghorst ulazi umesto Depaja.

75. minut - Na terenu Žiru i Koman, dok na klupu idu Dembele i Tiram.

69. minut - Ćavi Simons je dao gol, ali je poništen zbog ofsajda. VAR soba upravo pregleda situaciju. Proverava se potencijalni uticaj na golmana Menjana... VAR je procenio da je Denzel Dumfris uticao na igru, ostaje 0:0

65. minut - Lepo je išla lopta u napadu Francuske, Kante je nesebično video Grizmana samog na drugoj stativi, ali opet je napadač Francuza smušeno reagovao u kaznenom prostoru i nije uspeo da savlada golmana Holandije. 

61. minut - Sve se u drugom poluvremenu svodi na pokušaje šuta sa distance. Sada je oprobao udarac Markus Tiram, ali je pokušaj sa 20 metara završio metar pored stative.

52. minut - Upamekano se postavio ispred Gakpa, koji ga je potom i faulirao, tako što ga je nagazio, što je primetio i Entoni Tejlor. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nije bilo izmena.

45. minut - Poluvreme! Odlična utakmica, samo golovi nedostaju.

Euro 2024 AP Photo/Mathias Schrader
 

 

41. minut - Slobodan udarac u opasnoj zoni izveo je Grizman, ali od svega na kraju samo korner!

35. minut - Polu-kontra Holanđana, ali Simons je traljavo šutirao i lak posao za Manjana.

26. minut - Upropastio je Gakpo fantastičan napad Holandije. Impresivna kombinacija Frimponga i Depaja okončana je lošim rešenjem Gakpa.

24. minut - Centaršut Depaja završio je na glavi Damfrisa, ali je udarac igrača Intera bio neprecizan. Mirno je u ovim trenucima na "Red bul areni".

16. minut - Uzvraća Holandija preko Kodija Gakpa. Sa leve strane terena, ušao je u sredinu i sa ivice kaznenog prostora gađao donji levi ugao gola Majka Menjona, ali se čuvar mreže Francuza ponovo istakao i loptu poslao u korner. 

14. minut - Kakva minijatura Francuza, lopta je došla do Tirama, koji je na fenomenalan način uposlio Rabioa, igrač Juventusa je možda nepotrebno uposlio Grizmana koji je spetljao i tako je propala ova dobra šansa Francuske. 

9. minut - Ponovo ozbiljna šansa za Holandiju. Simons je doturio loptu do Depaja, ali ovaj nije uspeo da se okrene i uputi udarac. 

4. minut - Uzvraćaju Francuzi, odličan šut Grizmana, ali se istakao golman Holanđana.

1. minut - Utakmica je počela! Odmah šansa za Holandiju. Prohujao je Džeremi Frimpong pored zadnje linije Francuske, ali odlična reakcija Menjana i od svega samo korner.

20.14 - Kilijan Mbape, koji je polomio nos na prošlom meču, ovaj susret započinje sa klupe.

20.12 - Francuska je u prvom kolu pobedila Austriju sa 1:0, dok je Holandija bila bolja od Poljske 2:1.

20.10 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici drugog kola Evropskog prvenstva u kojoj se sastaju Holandija i Francuska. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Lajpciga.

 

Standings provided by Sofascore

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading