MAĐARSKA U 100. MINUTU RASTUŽILA SRBIJU Nemačka izbegla poraz i sačuvala prvo mesto

22:58 | 23-06-2024

EP2024 0

Nemačka je remizirala sa Švajcarskom - 1:1, dok je Mađarska pobedila Škotsku sa 1:0 u poslednjem kolu grupe A

Euro 2024
EPA-EFE/RONALD WITTEK

 

Nemačka je prva u grupi sa sedam bodova, Švajcarska druga sa pet i oni su obezbedili plasman u osminu finala. Treća je Mađarska sa tri, dok je Škotska poslednja sa jednim bodom.

Pobeda Mađara ne ide na ruku Srbiji. Naime, da je taj susret završen bez pobednika, Srbiji bi gotovo izvesno bio dovoljan i remi protiv Danske, pa da u nokaut fazu prođe kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Gol odluke postigao je Kevin Čobot u desetom minutu sudijske nadoknade!

 

 

Nismo mnogo toga videli od utakmice između Škotske i Mađarske. Prvo poluvreme je bilo prilično dosadno, gotovo bez pravih šansi.

U drugom poluvremenu nažalost ništa do tog 70. minuta, kada je napadač Mađarske Barnabaš Varga je imao stravičan sudar sa golmanom Škotske, posle čega je ostao bez svesti da leži na travi. Odmah su se tu pojavile medicinske ekipe, podignuti su i panoi, kako se ne bi videlo šta se dešava, a tu su bila i nosila.

Varga je odnet sa stadiona i svi se molimo i nadamo da će sa njim sve biti u redu!

Henli je imao veliku priliku za Škotsku u 108. minutu, Gulači je sjajno odbranio i onda 110. minutu, kontra Mađara, pas Soboslaja, trk Čobota i gol za veliku pobedu.

Što se meča između Švajcarske i Nemačke tiče, malo je nedostajalo da vidimo veliko iznenađenje.

"Sajdžije" su povele u 28. minutu preko Ndojea.

Zaigrali su Nemci mnogo ofanzivnije, stvarali veliki broj šansi, ali su Švajcarci odolevali sve do drugog minuta nadoknade, kada Filkrug donosi bod "pancerima", a ujedno i prvo mesto.

 

 

 

 

ŠKOTSKA - MAĐARSKA 0:1 (0:0)

Stadion: MHPA Arena (Štutgart)

Sudija: F. Teljo (Argentina)

ŠVAJCARSKA - NEMAČKA 1:1 (1:0)

Stadion: Dojče Bank Park (Frankfurt)

Sudija: D. Orsato (Italija)

90+10 - Goooool! Čobot donosi pobedu Mađarskoj!

Završena je utakmica između Nemačke i Švajcarske

Krenuli su Mađari napred, svi su u napadu i samo jurišaju ka golu Gana! Sada je Čobot pogodio stativu posle kontre

90+2 - Gooool! Filkrug donosi izjednačenje Nemcima!

Utakmica između Škotske i Mađarske produžena je 10 minuta, drugi meč je produžen za četiri minuta.

90. minut - Šefer dosta dobro šutira, ali odlično reaguje Gan.

84. minut - Švajcarska se fantastično branila i vrebala šansu ,a onda je Vargas istrčao kontru i zatresao mrežu! Ali, bukvalno je milimetarski ofsajd presudio da Švajcarska ne vodi sa 2:0.

81. minut - Ulazimo u finiš, nema promene rezultata.

71. minut - Mogli su Nemci da dobiju penal jer je Vidmer obgrlio Bejera u svom kaznenom prostoru i nije za to kažnjen.

Moguće da će biti penal za Mađare, ali VAR sistem će pregledati situaciju iz kaznenog prostora Škotske i gledaće se da li je bilo osnova za penal posle užasnog starta Gana nad Vargom. Ipak, ništa od penala, lekari su sa terena izneli Vargu.

 

Užasna slika ispred gola Mađarske. Golman Gulači je u pokušaju da interveniše naleteo i pokupio Vargu. Fudbaler Mađarske je pao na travu i ne pomera se, navijači na tribinama se hvataju za glavu.

 

 

64. minut - Nemačka je svim silama krenula po preokret, ali Švajcarci i dalje odolevaju.

60. minut - Mađari nešto konkretniji, ali smo za ovih sat vremena igre baš malo videli na ovom susretu.

55. minut - Sasvim solidan pokušaj Tonija Krosa sa distance, lopta odlazi pored gola.

53. minut - Pokušao je Če Adams, nije baš najbolje izveo taj šut, mada je imao Robertsona koji mu se ubacivao iza leđa. Definitivno je to bila bolja opcija. Robertson je inače inicirao akciju oduzetom loptom i tranzicijom.

49. minut - Prete Mađari preko Šalaija koji je šutirao iz okreta, ali ostaje 0:0.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Euro 2024 AP Photo/Themba Hadebe
 

 

45. minut - Poluvreme. Švajcarska vodi protiv Nemačke sa 1:0, dok na meču Škotske i Mađarske nema golova, što je rezultat koji odgovara Srbiji.

40. minut - Konačno uzbuđenje na meču Škotska - Mađarska. Soboslaj je izveo slobodan udarac, pronašao Orbana, ovaj šutirao glavom i pogodio prečku.

33. minut - Opet je Ndoje bio u šansi, pucao je sa leve strane iskosa i gađao pored gola po zemlji. Probao je da nacilja dalji ugao gola Nojera samo minut nakon postignutog pogotka. Koji minut kasnije Andrih je oprobao još jednom svoj šut na drugoj strani i blokiran je.

28. minut - Goooool! Švajcarska vodi protiv Nemačke, strelac je Ndoj!

 

 

23. minut - Na utakmici Škotske i Mađarske se skoro ništa ne dešava.

17. minut - Gooool! Kakav pogodak Roberta Andriha u 17. minutu. Sve je počelo akcijom sa levog boka posle centaršuta Mitelšteta kada je Vidmer dobro reagovao. Lopta je ispucana na 25 metara gde se našao Andrih. Raspalio je "žabicu" i prevario je Zomera. Međutim gol je poništen nakon VAR intervencije, jer prethodno bio faul.

15. minut - Opasan start na sredini terena, Džaka je zgazio Krosa po stopalu u pokušaju da prekine akciju Nemačke i sudija mu prašta incident. Nema kartona.

7. minut - Evo i prve šanse u Štutgartu, prva prilika da jedan golman interveniše. Bola je raspalio projektil sa preko 30 metara i ozbiljno stavio Gana na test.

7. minut - Nemačka ima veći posed lopte na otvaranju utakmice, krenuli su "panceri" vrlo ofanzivno.

1. minut - Utakmice su počele!

19.57 - Utakmicu između Škotske i Mađarske pomno će pratiti i fudbaleri Srbije. Naime, idealan scenario za "orlove" bio bi da se meč završi bez pobednika. U tom slučaju Škoti bi bili treći sa dva boda, dok bi Mađari ostali poslednji sa jednim bodom. Tako bi eventualno Srbija mogla da odigra nerešeno sa Dancima i da sa dva boda zauzme treće mesto, sa tim što bi "orlovi" imali prednost u odnosu na Škotsku zbog bolje gol razlike.

19.53 - Švajcarska je na startu turnira bila bolja od Mađarske 3:1, da bi onda remizirala sa Škotskom 1:1.

Škotska - Švajcarska AP Photo/Alessandra Tarantino
 

 

19.52 - Nemačka je blistala u prva dva kola. Najpre sa 5:1 pobedila Škotsku, a onda sa 2:0 Mađarsku.

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmicama poslednjeg kola Evropskog prvenstva u grupi A. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Frankfurta i Štutgarta.

 

Standings provided by Sofascore

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading