ZVEZDA ĆE IMATI MOTIV VIŠE U DERBIJU Crveno-beli će pokušati da sruše negativnu tradiciju koja traje više od osam godina

07:00 | 21-09-2024

Fudbal 0

Šampion Srbije i pored apsolutne dominacije ne uspeva da prekine loš niz

FK Partizan FK Crvena zvezda

U ponedeljak će se odigrati prvi ovosezonski "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde, a 174. ukupno.

Najvažnija utakmica srpskog fudbala će početi od 19 časova na stadionu u Humskoj

Zvezda je na prvom mestu na tabeli Superlige Srbije sa 19 bodova. Crveno-beli su na sedam utakmica zabeležili šest pobeda i jedan remi protiv Mladosti iz Lučana, uz gol razliku +17. Sa druge strane, Partizan se poprilično muči od starta sezone. Aleksandar Stanojević nikako ne uspeva da pokrene ekipu i crno-beli se nalaze na razočaravajućem sedmom mestu sa 11 bodova. Dakle, Zvezda već sada ima osam poena prednosti u odnosu na najvećeg rivača, koji doduše ima utakmicu manje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako je Zvezda godinama apsolutni vladar srpskog fudbala, već godinama ne može da pobedi Partizan na gostuućem terenu. Za sve ove godine Zvezda je osvojila pregršt trofeja, sedmostruki je uzastopni šampion Srbije, četiri godine zaredom je osvajač duple krune, ove jeseni ponovo igra Ligu šampiona, ali nikako ne uspeva da pobedi crno-bele u Humskoj.

Poslednji put se to desilo sada već davne 2016. godine u februaru. Tada je Zvezdu predvodio Miodrag Grof Božović i crveno-beli su u 150. večitom derbiju pobedili posle preokreta sa 2:1. 

Partizan je tada poveo golom Sedrika Gogue, ali je Zvezda već do poluvremena preokrenula rezultat preko Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire i ostvarila pobedu.

Od tada crveno-beli nikako ne uspevaju da osvoje tri boda na terenu najvećeg rivala i prosto je neverovatno da i pored tolike dominacije i razlike u kvalitetu, šampion Srbije redovno ostaje bez pobede na stadionu PArtizana.

Od tada je odigrano devet derbija u Humskoj u domaćem šampionatu, gde je Partizan zabeležio tri pobede i šest puta je bilo nerešeno, od toga čak pet puta 1:1.

Takođe, večiti rivali su se u međuvremenu dva puta sastali u kupu Srbije na istom stadionu i oba puta je Partizan izašao kao pobednik. Najpre u finalu 2017. godine, kada je golom Nikole Milenkovića slavio sa 1:0, da bi potom tri godine kasnije u polufinalu trijumfovao sitim rezultatom, ovoga puta golom Bibrasa Natha.

Dakle, Zvezda na poslednjih 11 mečeva u  Humskoj nije uspela da ostvari pobedu i ostaje da se vidi mogu li crveno-beli da prekinu tu negativnu tradiicju koja traje osam i po godina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading