EMOTIVNA ISPOVEST DRAŽENA MIHAJLOVIĆA Mihin brat otkrio pozadinu priče o potresnoj fotografiji sa metkom

12:22 | 07-07-2023

Fudbal 0

U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu otvorena je izložba "U sećanje na: Paolo/Siniša", posvećena fudbalerima Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju

Siniša Mihajlović
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U okviru postavke izloženi su lični predmeti dvojice omiljenih fudbalera u Italiji i Srbiji. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministarka kulture Maja Gojković, ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, kao i članovi porodica preminulih legendi Federika Kapeleti Rosi i Dražen Mihajlović. 

Posetioci će do do 3. avgusta imati prilike da vide mnogobrojne eksponate iz života fudbalskih velikana, među kojima su dresovi, trofeji i predmeti iz privatne arhive. Među eksponatima je izložena i legedndarna fotografija Siniše Mihajlovića u dresu Jugoslavije, u koju je pucao njegov najbolji prijatelj u Borovu selu. Ispred čuvene fotografije, Dražen Mihajlović u razgovoru za Kurir, govori o čuvenom Mihi.  

Siniša Mihajlović Alo! Vladimir Marković
 

Veoma sam dirnut. Muzej primenjenih umetnosti je otvorio svoja vrata da primi dva velika čoveka i fudbalera. Siniša je bio most koji je spajao dva naroda, nas Srbe i Italijane. Nisam video mnoge stvari koje su izložene. Kada sam ušao u Muzej na dan otvaranja zaista sam bio dirnut svime što vidim, ne samo segmentom posvećenog Siniši. Na drugom spratu su izloženi i dresovi od prvog Svetskog prventva, pa sve do poslednjeg u Kataru. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

BRUTALNA PORUKA AUSTRALIJANCA Izgubio od Novaka, pa poručio svima: Shvatam što je Đoković najbolji, ovo što mu publika radi...

Posebnu pažnju među brojnim eksponatima privlači fotografija Siniše Mihajlovića u dresu reprezentacije Jugoslavije, na kojoj je rupa od metka. 

Siniša Mihajlović Alo! Vladimir Marković
 

Mihajlović je rođen u Hrvatskoj, ali je zbog ratnih sukoba morao da napusti dom, koji je spalio njegov najbolji drug iz detinjstva, Stipe. 

Siniša se pet godina kasnije sreo sa njim i oprostio mu je, o čemu je pisao u svojoj autobiografiji. 

Siniša Mihajlović Alo! Vladimir Marković
 

U intervjuu proslavljeni srpski fudbaler otkrio je pozadinu priče.

- To je malo dublja priča, kuću mi je srušio moj najbolji prijatelj Hrvat. Družili smo se, išli zajedno na more, spavao sam kod njega. Kako je počeo taj rat, svi su znali da smo mi najbolji prijatelji. Ja sam tada igrao u Zvezdi. Došao je kod mene kući i rekao mojim roditeljima da treba da idu iz kuće. Oni ga nisu ozbiljno shvatili. Onda je došao drugi put sa još dvojicom i pucao je u moje slike, mama je imala fotke osvajanja Kupa šampiona, on je pucao u njih. Oni su tad videli da nema šale i pobegli su, on je posle toga srušio kuću.

Na izloženoj fotografiji stoji opis.

- Jedan od najboljih prijatelja Siniše je pucao u njegovu fotografiju u njegovoj kući u Borovu, u Hrvatskoj, u mestu gde je rođen. Posle toga, porodica Siniše napušta kuću i beži u Beograd 1991. godine, baš kada je i 200.000 Srba proterano iz Hrvatske.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari(0)

Loading