LEP GEST TEHNIČKE ŠKOLE "PTT" Humanitarni turnir za pomoć Jeleni Lazić, pomogli su i sportski velikani (FOTO/VIDEO)

14:25 | 29-05-2024

Fudbal 0

Svaka čast organizatorima.

briza

U sredu smo prisustvovali lepom događaju u Srednjoj tehničkoj PTT školi, gde je održan humanitarni turnir u malom fudbalu. Cilj ovog događaja je da se prikupe novčana sredstva za Jelenu Lazić, koja je obolela od tumora na mozgu.

PONOVO U HUMSKOJ Milan Smiljanić se vratio u Partizan

Više o turniru su za sport.alo rekle profesorke škole, Miroslava Stevanović i Danijela Cvetković:

- Učenički parlament je sam tražio da se organizuje neki humanitarni turnir i tako je doneta odluka. Mi smo onda čuli da je naša bivša učenica, koja je i posle naše škole završila i ICT školu, pa smo došli na ideju da organizujemo ovaj turnir i da sav novac bude doniran za njen oporavak - rekla je Stevanovićeva, inače profesor engleskog jezika.

budi human Budi Human
 

Profesorka srpskog jezika, gospođa Cvetković, detaljnije je pričala o stanju Jelene Lazić:

- Jelena je bila naša učenica, '95 godište. To je sada jedna mlada žena, majka dvogodišnje devojčice, koja se trenutno oporavlja. Ona je prošle godine imala operaciju na mozgu posle koje je usledilo jedno vreme teško za nju i njenu porodicu. Ona sada zapravo treba novac kako bi mogla do kraja da sprovede svoje tretmane sa fizijatrom i logopedom, budući da se još otežano kreće, odnosno da uspostavlja govor i da uči otprilike sve otpočetka. Zato smo zahvalni sadašnjim i bivšim učenicima, koji su takođe tu u velikom broju, dakle njeno godište, što su se odazvali našem pozivu.

Zanimljivo, manifestaciji su prisustvovali fudbaleri Saša Marković i Stanislav Karasi. Nekadanji igrač Crvene zvezde, za naš sajt je otkrio koliko su ovakvi turniri značajni:

- Za mene je veoma značajan. Sada sam upoznao profesorku koja ovo fantastično organizuje. Što se tiče turnira kao turnira i humanitarnog dela, Crvena zvezda već ima humanitarnu organizaciju veterana, koja je u funkciji te pomoći koja je potrebna ovde. Ovde očekujem da će sve da se završi kako treba, da će svi biti zadovoljni, a ono što je vrlo važno je da će pokupiti neki novac koji će donirati Jeleni. Ovo treba uvek podržati, zbog toga sam i došao, iako je moj drug rekao da ne mogu da ustanem ovako rano. Mogu ja da ustanem i u pet kada je u pitanju ova stvar. 

Učenik škole iz redova pobedničke ekipe iz prve utakmice, rekao je nekoliko reči o turniru:

- Dogovorili smo se sa nastavnicom engleskog da vidimo da li to može da se organizuje i čim smo dobili informaciju da će to da se desi, organizovali smo ekipu i prijavili za turnir - rekao je Nikola.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading