"I JA SAM POMALO LUD" Sezona nije ni počela, a Majk Daum je već postao omiljen među "zvezdašima": Drago mi je da su na mojoj strani

07:00 | 22-09-2024

Košarka 0

Šampion Jadrana ove sezone ima velike ambicije, što je postalo jasno dovođenjem ozbiljnih pojačanja. Među pridošlicama našao se i Amerikanac Majk Daum, doskorašnji igrač Anadolu Efesa.

ata

 

Košarkaši Crvene zvezde večeras (17.00) zvanično otvaraju novu sezonu i to gostovanjem novajliji Dubaiju u okviru ABA lige. Aktuelni šampion otputovao je na gostovanje i tako postao prvi tim koji će zaigrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na nekom zvaničnom meču.

Šampion Jadrana ove sezone ima velike ambicije, što je postalo jasno dovođenjem ozbiljnih pojačanja. Među pridošlicama našao se i Amerikanac Majk Daum, doskorašnji igrač Anadolu Efesa.

Daum je pred start sezone govorio o ciljevima i planovima, ali pre svega kako se snašao u novoj sredini.

- Sjajno je. Neverovatno iskustvo od dolaska u Beograd. Navijači su sjajni, trenersko osoblje je neverovatno, saigrači i svi koji su mi najbliži trenutno... Sve to čini da sam veoma uzbuđen zbog oko nove sezone - rekao je Daum.

Srećan je Amerikanac što će imati priliku da igra pred navijačima Zvezde o kojima već zna puno, a video je i kakvu atmosferu prave na fudblaskim utakmicama pošto je bio gost na "Marakani" na meču protiv Benfike.

- Prošle godine, ovde sam igrao prvu utakmicu u Evrolige. Atmosfera je bila neverovatna. Srećan sam što su navijači na mojoj strani. Sviđa mi se što su ludi, jer sam i ja pomalo lud - nastavio je Daum.

ata ATA Images
 

Skromni Amerikanac uvek stavlje ciljeve čitavog tima ispred ličnih.

- Moj lični cilj je u ravni sa timskim. Nikada ne razmišljam u pravcu da želim da imam određeni procenat šuta ili da postignem toliko i toliko poena. Za mene je najvažnije da pomognem timu - rekao je Daum.

Čini se da se prilično brzo uklopio sa novim saigračima, što i sam potvrđuje.

- Blizak sam sa svima. Kodi i ja se naravno dobro slažemo. I Rokas takođe, uvek se šalimo i smejemo. Sjajna grupa momaka - završio je Daum.

Podsetimo, Zvezda ove sezone brani tri trofeja, u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća kao i Superligi Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading