SFEROPULOS POSLE POBEDE U DERBIJU Zaslužili smo trijumf, ovo sam doživeo samo još u Grčkoj i Izraelu

22:20 | 28-01-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u 18. kolu regionalne ABA lige rezultatom 88:86

Joanis Sferopulos
ABA liga Đorđe Kostić

Junak trijumfa bio je Jago dos Santos koji je na tri sekunde do kraja pogodio za trijumf. 

Brazilac je hrabrno krenuo od svog koša, zaleteo se u reket rivala i uspeo je da pogodi, iako je pored njega bio Alen Smailagić. 

Trener crveno-belih Joanis Sferopulos, izneo je svoje utiske na konferenciji za medije posle velike pobede u derbiju: 

- Čestitam svojim igračuima, igrali odličnu utakmicu od početka, prvo poluvreme je bilo jedno od najboljih ima ju ći u vidu kvalitet protivnika Kontrolisali smi utakmicu 35 minuta, pa izgubili koncentraciju i doveli pobedu u pitanje lošim odlukama. Zaslužili trijumf jer smo bili bolji tim na terenu. 

Zašto je večiti derbi toliko poseban?

- Veliko je rivalstvo između dva kluba, Srbija je košarkaška zemlja.Atmosfera je tipična balkanska, kao što je u Grčkoj i Izraelu gde je ranije radio - objasnio je Grk. 

Tri razloga Zvezdine pobede u derbiju: Jago izbrisao crnu mrlju nakon 35 minuta savršenstva

Koliko je bilo teško spremiti ekipu posle poraza od i koliki je značaj pobede u derbiju.

- Teško je bili psihološki podići ekipu i čestitam igračima, ali već se okrećemo Valensiji. Kad sam došao izgubili smo praktično dobijenu utakmicu u Evroligi i od Partizana i to je bio veliki udarac. 

Zatim, pričao je o Jagu Dos Santosu. 

- Jago je dokazao mnogo puta da je igrač ovog nivoa. Ovo mu je prva godina u Evroliga. Nismo ga potpisali za prvu petorku, a tu je i igra. Odgovara svojim dužnostima, razigrava i pogađa. Kako više bud eigrao, biće bolji i bolji. Velika je budućnost pred njim i srećni smo što ga imamo.

O poslednjih šest minuta...

- Imali smo uspone i padove. Bili smo umorni. Kada si umora nposustaješ. Igrali smo košarku, imali smo mnogo izazova protiv tima koji igra dobru košarku. Prvih minuta smo igrali jako dobro. Nije dobro, u pravu ste, ali, sa druge strane, dešava se. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri, kada je to bilo najpotrebnije. Cilj je da se smanje greške i sve pohvale za Partizan koji je uspeo da se vrati.

Na pet minuta pr ekraja promenili ste celu petorku...

- Promenio sam samo neke igrače, ne ceo tim. Nedovića sam izvukao, pa sam ga vratio. Morao sam da osvežim tim. ne mogu da igraju pod ovim intenzitetom svo vreme. Ne mogu da igram sa pet igrača. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading