Tri razloga Partizanovog poraza u derbiju: Da se košarka igra pet minuta, crno-beli bi bili šampioni sveta

22:28 | 28-01-2024

Košarka 0

Uprkos činjenici da je doživeo poraz u večitom derbiju, Partizan bi mogao da bude i zadovoljan onime što je pokazao u finišu meča. Ipak, poraz od Crvene zvezde nikada nije stvar na koju može da se gleda blagonaklono.

Frenk Kaminski
Alo/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 88:86 u derbiju 18. kola Admiral Bet ABA lige. Ovom pobedom Zvezda je gotovo izvesno obezbedila prvo mesto na Jadranu, pošto je sada na skoru 15-2, dok crno-beli imaju tri trijumfa manje.

Zvezda je konstantno bila u prednosti, međutim, u samom finišu Partizan je uspeo da se vrati i gledali smo neizvesnu završnicu. Utakmicu su obeležili i brojni incidenti na terenu.

Željko Obradović je na konferenciji za medije posle meča apostrofirao neke razloge poraza, kao i zadovoljstvo reakcijom svog tima, a koja su tri faktora koja možemo da izvučemo nakon ovog poraza crno-belih? Krenimo redom...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

35 minuta ničega, a onda pet minuta "svega"

Ono što smo možda mogli da vidimo od košarkaša Crvene zvezde više puta tokom ove sezone u četvrtom večitom derbiju imali smo prilike da gledamo u režiji Partizana.

Mnogo puta ove sezone crveno-beli su ubedljivo gubili tokom većeg dela meča, dok su u finišu uspevali da smanje razliku i stvore sliku da bi trijumfovali "samo da se igralo još nekoliko minuta".

To je ono što se može podvući kao faktor "parnog valjka" nakon ovog meča, gde je utisak da bi Partizan, ukoliko gledamo završnice mečeva i poslednje minute, mogao da bude šampion sveta ako gledamo samo taj period.

Tako je bilo i protiv Crvene zvezde, gde je ekipa Željka Obradovića u poslednjoj deonici uspela da ubaci čak sedam šuteva za tri poena, isto toliko sa linije penala, dok je zabeležen samo jedan pogodak za dva poena u tom periodu.

Ipak, propustio je "parni valjak" šansu da možda dođe i do potpunog preokreta, te je pogodak Jaga dos Santosa bio potez koji je rešio ovaj meč. Partizanu ostaje objektivno pitanje da li je i zaslužio da trijumfuje na ovom susretu, ukoliko gledamo celih 40 minuta.

Frenk Kaminski Alo/ Marko Metlaš
 

Frenk Kaminski i kalibar da ovo postane konstanta

Čovek koji je bio možda i ključan faktor u povratku Partizana u poslednjoj deonici bio je Frenk Kaminski.

Mogli smo da vidimo veliku želju američkog centra srpskih korena na večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, te je utisak da je ono možda i jedini od novopridošlih stranaca koji može na neki način da oseti rivalitet koji vlada između dva beogradska kluba.

Bio je motivisan, od starta je napadački delovao izuzetno dobro, dok je i defanzivno stvari radio znatno bolje od nekih katastrofalnih izdanja koje je znao da ima tokom ove sezone na tom polju.

Protiv petorke Crvene zvezde bez Džoela Bolomboja, kojeg je sredinom četvrte deonice zamenio Fredi Gilespi, Kaminski je u svakom trenutku znao kako da iskoristi svoje prednosti, te je osim poentiranja imao i nekoliko izuzetno kvalitetnih dodavanja spolja, koje su šuteri crno-belih u tim trenucima kvalitetno koristili.

Meč je završio sa 18 poena, pet skokova i jednom asistencijom, te je sa indeksom 25 bio najbolji pojedinac Partizana na četvrtom ovosezonskom derbiju.

Pi Džej Doužer Screenshot B92
 

Doužer i peti faul, odsustvo Pantera i Kabokla

Možda i najveća pretnja Crvenoj zvezdi pred ovaj večiti derbi, osim kapitena Kevina Pantera koji je svima dobro poznat kao jedan od najboljih napadača u Evropi, bio je Pi Džej Doužer.

Nekadašnji NBA plejmejker ovaj susret sa crveno-belima dočekao je u sjajnom raspoloženju, pošto je protiv Panatinaikosa i Žalgirisa imao fenomenalna izdanja, koja su mu stvorila prostor da se nečemu sličnom nada i na ovom susretu.

Ipak, daleko od toga da smo videli mnogo toga dobrog od bivšeg košarkaša Denver Nagetsa. Osim nekoliko pogođenih šuteva sa poludistance, Pi Džejova partija bila je prilično nervozna, sa četiri promašena šuta sa distance, kao i brzom petom ličnom greškom zbog koje je propisno "poludeo" u Areni.

HAOS U ARENI Partizan ostao bez najboljeg igrača

Sa druge strane, uprkos činjenici da je ubacio 14 poena, partija Kevina Pantera u večitom derbiju se ponovo ne može smatrati prihvatljivom.

Kapiten Partizana je bio nevidljiv tokom većeg dela meča, pošto ga je spoljna linija Crvene zvezde propisno zaustavila i ovoga puta.

Sa druge strane, prilično loš doprinos Bruna Kabokla na startu meča koštao ga je minutaže do kraja susreta, a kada se pogleda da je sjajno odigrao i Frenk Kaminski, jasno je zašto je Brazilac "presedeo" veći deo večitog derbija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading