TREBA TO SVE POVEZATI Pešić: Jedan igrač se povredio, nije sve kako smo želeli, Jović skinuo čizmu

13:21 | 10-07-2024

Košarka 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izlazi pred medije

Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije su upalili motore. Vredno se radi, a sada je vreme za utakmice.

"Orlovi" će u nastavku priprema odigrati prvi javni trening meč sa Francuskom u Lionu u petak, a naredne nedelje će učestvovati na turniru u Abu Dabiju gde je čekaju dve jake provere sa Australijom i SAD.

Srbija će pripreme za OI završiti u Beogradu, gde će odigrati generalnu probu sa Japanom u Areni. Selektor Pešić izneo je očekivanja pred nove izazove.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Dve nedelje smo zajedno i treniramo u Areni, uglavnom, da li smo ispunili sve - nismo. Nije to ni moguće. Za dve nedelje svi dolaze iz različitih klubova, navika i to treba povezati. To je proces koji je izazovan za nas sve. Postoji ogromna želja da se individualno pripreme i budu u dobrom fizičkom stanju. Nismo još kako smo želeli. Za dve i po nedelje imamo prvu zvaničnu utakmicu i valjda ćemo do tada doći na optimalan nivo spreme - poručio je Pešić.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nemojte da mislite da se žalim, ali treba da razumete i da shvatite kako to sve ide. Nije na odmet naučiti nešto, a naši ciljevi su visoki i za to se treba pripremiti.

Jedan igrač se povredio.

- Dejan Davidovac neće ići sa nama u Abu Dabi. Radiće ovde, tako da samo posebnu pažnju obrate da se Davidovac vrati jer je bio fantastičan, nikad bolji na početku priprema.

Nikola Jović je počeo sa radom.

- Još uvek nismo u dobrom fizičkom stanju, imamo problema sa povredama, nisu sada toliko važne, ali Nikola Jović je počeo 2-3 dana individualno da trenira. Krajem prošle nedelje je skinuo čizmu i sad je u procesu oporavka, radi sa trenerima. Videćemo da li ga mogu pripremiti kada se vratimo iz Abu Dabija da li može da se priključi ekipi. Važno je da nije ništa polomljeno, da nije ruptura. To mu daje mentalnu sigurnost, kada je ruptura malo se više plašiš.

ata ATA Images
 

 

Pešić je govorio i o protivnicima u Parizu.

- Ja sam rekao za Portoriko, vi ste se smejali... Sećate se šta sam pričao za njih? Portoriko je fantastična ekipa, dobili su igrače, imaju sjajnog jednog iz Nju Orleansa koji je neviđen na mestu plejmejkera. Ko je bio tamo i doživeo tu atmosferu sa Portorikom, to je bila fantastična atmosfera. Makar ne bili u najboljem sastavu, dobiti ih kako igraju, ja ne znam da li bismo bi ih mi dobili tamo.

Selektor je tražio mir.

- Spustite loptu, mi ako budemo drugi, što je realno iz ove perspektive i što je naš cilj, onda ne idemo sa trećim, nego sa prvim ili sa drugim. To morate da znate pred četvrtfinale i to će da bude interesantno, ako budemo drugi - rekao je Kari.

Objansio je i kada će biti poznat konačni spisak.

- Krećemo 24. jula za Lil, verovatno veče pre toga ću saopštiti konačan spisak. Iz mnogo razloga neće biti pre toga, pre svega zbog ne daj Bože povreda. To nije laka odluka. Moramo da budemo svi zdravi da bismo svi mogli da donesemo odluku - rekao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading