IGRE SVETOGRĐA Plejboj model provocirala gola ispred crkve, Parižani besne!

06:51 | 04-08-2024

OI24 0

Otvaranje može da prođe s polugolim ljudima, a ja ne mogu da se slikam na otvorenom, to je licemerje, branila se Brazilka pred policijom

Ravena Hanijeli

Posle onakvog (antihrišćanskog) otvaranja Olimpijskih igara, zar prizor gole žene ispred crkve treba da čudi? Ona koja je pozirala, veli, u tome ne vidi ništa loše...

Protest zbog otvaranja Olimpijskih igara EPA/ROBERT GHEMENT
 

Brazilka Ravena Hanijeli, poznata i po tome da je u junu osvanula na naslovnici danskog „Plejboja“, odlučila je da na svoj način, kako kaže, proslavi Igre u Parizu, koje su još na startu izazvale oštre reakcije.

Ravena Hanijeli Profimedia
 

Ofarbali su Ravenu u olimpijske boje, nacrtali krugove na stomaku, napisali „Pariz 2024“ na grudima i boku, i ništa tu ne bi smetalo da nije bila - gola! I to na stepenicama čuvene bazilike Sakr ker.

Crkva Sakr ker AP/Martin Meissner
 

Crkva posvećena Hristovom srcu

Sakr ker je rimokatolička crkva na brdu Monmartr i posle Ajfelovog tornja je druga najviša tačka Pariza s 203 metra. Njena izgradnja je počela 1884, a završena 1914. Posvećena je srcu Isusa Hrista.

Bazilika je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Gradu svetlosti, i zbog toga što se s njenih stepenica pruža božanstven pogled na Pariz.

Tako „sređena“ 24-godišnja džepna Venera (152 cm), koja je na sebi, zapravo, imala samo gaćice, našla se na meti policije. Organi reda su, dabome, tražili od manekenke da prestane sa snimanjem ispred crkve.

- Otvaranje Olimpijskih igara može da prođe s polugolim ljudima, a ja ne mogu da se slikam na otvorenom? To je licemerje - branila se Ravena, iza koje su se videli turisti u pozadini.

Ravena Hanijeli Profimedia
 

Brazilka je takođe dodala:

- Želela sam da stvorim nešto što simbolizuje jedinstvo i mir koji predstavljaju Olimpijske igre. Umetnost mora da provocira, dovodi u pitanje i inspiriše.

Ravena Hanijeli Profimedia
 

Golotinja ispred bogomolje jeste provokacija, tu nema greške. Kao što je bilo i svečano otvaranje Igara, posle čega se MOK izvinjavao na sva usta...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading