PRESEK MEDALJA Evo na kom je Srbija mestu u generalnom plasmanu i zašto je MNOGO BITNO da sutra dobijemo Hrvate

17:30 | 10-08-2024

OI24 0

Posle prve bronze, da vidimo kako stojimo?

Nikola Jokić

Osvojila je Srbija danas prvu bronzu. Možda nam nešto kasnije Hetik Cabolov u rvanju donese i drugu, ali do njegovog meča da vidimo kako stojimo po pitanju medalja.

Trenutno ih imamo četiri. Damir Mikec, Zorana Arunović i Novak Đoković su nam doneli dva zlata. Aleksandra Perišić srebro i košarkaši bronzu.

To nas trenutno stavlja na 29. poziciju svih zemalja. Da još jednom ponovimo da se gleda "kvalitet", a ne kvantitet medalja. Dakle, broj zlata ima presudnu ulogu.

Dodatno, treba reći da i vaterpolisti imaju obezbeđenju medalju, samo je preostalo sutra da se reši da li će ona biti zlatna ili srebrna.

I upravo je taj meč sa Hrvatima mnogo važan. Ko u vaterpolu osvoji zlato, taj će biti i bolje rangiran na ukupnoj tabeli.

Trenutno su Hrvati mesto ispred nas. Sa identičnim brojem zlata, ali imaju ukupno više medalja (šest). 

Zanimljivo je da je iza Srbije, Slovenija na 30 mestu takođe sa dva zlata, ali i ukupno tri medalje, jedne manje od nas.

Nadamo se da će nas vaterpolisti obradovati zlatom, Cabolov bronzom večeras, pa da možemo da kažemo da smo bolji od Hrvata i Slovenaca. Mađarska (trenutno 13.) i Rumunija (20.) su ipak daleko ispred nas.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading