SOKOLOVI SA ZVEZDARE POŽNJELI MEDALJE Deca dominirala na bokserskom prvenstvu Beograda

11:54 | 27-02-2024

Ostali sportovi 0

Boksersko prvenstvo Beograda koje je održano 24.02.2023. godine u Požarevcu u znaku je apsolutne dominacije “Sokolova” sa Zvezdare! Naime, članovi bokserskog kluba „Filić“ sa Zvezdare svojim pobedama u ringu učinili su da se dobiju ovacije publike i nađu među vodećim na rang listi bokserske lige.

Boks
Foto: BSS

Naime, bokserski klub “Filić”, iliti kako su ih prozvali Sokolovi sa Zvezdare, na prvenstvo je izašao sa šest takmičara koja su se okitili medaljama i to onim najsjajnim, zlatnim, ali jedan takmičar je osvojio srebrnu medalju jer se borio protiv klupskog druga.

Zlatne medalje osvojili su Strahinja Filić i njegov brat Nikola. Takođe, zlatnim odličjem su se okitila i braća Luka i Nikola Katić, kao i njihov klupski drug Matija Mitrović, dok je ovoga puta vicešampionsko odličje pripalo Nemanji Ivkoviću.

Mlađani Mihajlo Filić publiku i sudije je oduševio svojim nastupom. On je pokazao da ima u sebi više od talenta i da je predan ovom sportu te je poput osice sa svih strana napadao protivnike i na taj način ih terao da spuštaju gard.

Dečko čije su borbe najviše podigle publiku na noge, gde se u jednom meču mogla videti sva lepota boksa, je Strahinja Filić. Strahinja je pokazao da ima graciozno kretanje, apsolutnu kontrolu i fiksaciju protivnika. On je uvek imao potez više. Za njega su stručnjaci rekli da ima velike šanse da dosegne svetsku slavu ukoliko nastavi putem kojim je krenuo.

NEVEROVATNA SITUACIJA Srpski borac udario sudiju tokom borbe (VIDEO)

Boks Foto: BSS
 

Strahinja je, inače, i naš reprezentativac boksa u svojoj kategoriji.

Ostali takmičari sa Zvezdare pokazali su zrelost i umeće na kojem bi im pozavideli i seniori.

Predsednik boks kluba „Filić“, Dalibor Filić, istakao je da je zadovoljan rezultatom svojih Sokolova, ali je i naglasio da uspeh leži u tome što  je boks iz pepela podigao predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.

- Upravo zbog njega sam se aktivirao i otvorio klub. Njegov rad da se boks uzdigne dao mi je motiv i želju da i ja svojim malim doprinosom pokažem da ima nade, pod uslovom da se marljivo radi. Cilj mi je da decu sklonim sa ulica i pokažem da se za sve treba boriti, a onda je uspeh neminovan - rekao je Dalibor.

On je dodao da su njegov rad sa decom podržali i direktori osnovnih škola  Dragojlo Dudić i Miloje Vasić, koji imaju razumevanje za odsustvo dece da nastave, te im se on zahvaljuje na tome.

- Zahvalio bih se i Bokserskom savezu Srbije jer su nam poslali bokserskog stručnjaka Rinata Tanekova kazahstanskog porekla, da što bolje spremimo takmičare i da nam na nesebični način prenese svoja bogata iskustva. Upravo zahvaljujući njegovim savetima klub je još više napredovao i nalazi se u samom vrhu u konkurenciji mlađih kategorija. To zalaganje za decu i želja da im se pokaže da ima raznih izlaza, a ne da vreme provodimo na ulici, je ustvari ključ uspeha. Naime, deca vide da je nekome stalo do njih i da im daje priliku da nešto urade sa sobom, pa se onda i ona trude – zaključio je predsednik boks kluba „Filić“ Dalibor Filić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading