NUTELI I RAKIJI NE MOGU DA ODOLIM Ivana Španović otvorila dušu, govorila i o razvodu

18:45 | 14-04-2024

Ostali sportovi 0

Srpska atletičarka otkrila brojne nepoznate detalje o sebi

Ivana Španović
Printscreen/Instagram

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović otkrila je mnoge zanimljive detalje iz svog života u čuvenoj emisiji "Balkanskom ulicom"

Između ostalog, nije neočekivano to što je rekla da vodi računa o ishrani, ali jeste to da joj je najteže da odoli nuteli i domaćoj rakiji od kajsije. Ipak, ističe da vrhunski sportisti takođe uživaju u životu, te da voli da ponekad izađe sa prijateljima u kafanu i opusti se uz omiljeni napitak.

- Mnogo stvari sam se odrekla zbog karijere, ali ne žive sportisti ceo život na brokoliju i ribi. Ne volim pečenje, nisam ni fan roštilja, ali volim slatkiše. Nuteli i rakiji mi je najteže da odolim kad sam na posebnom režimu ishrane. Ali rakija mora da bude domaća, kajsija. Što da ne? Šta fali da se popije alkohol - kaže Ivana uz osmeh.

Povodom nedavnog razvoda od Marka Vulete, nije želela mnogo da duži. 

- Pa, mislim, u ovom trenutku apsolutno je nebitno, jer završeno je i to je to.

Ivana Španović Printscreen/Instagram
 

 

 Imala sam rolerkostere više puta u životu, ali nijednom toliko da nije prošlo. Jednostavno mislim da tajna u svemu tome jeste proces prihvatanja, odbacivanja i nastavka, tako da, to je to, toliko je jednostavno.

Takođe, Ivana je otkrila da je kao dete bila poznata kao "tasmanijski đavo", a zanimljivo je to što je svoj prvi mobilni telefon osvojila skokom udalj i postavljanjem državnog rekorda još dok je bila u osnovnoj školi.

- Ne, pa kako mogu biti kad sam se šišala kod istog frizera gde i moj stariji brat. Znači, kec-trojka. Dakle, ne, nije bio taj slučaj, ali hvala na komplimentima. Mene je tata kao malu zvao "tasmanijski đavo". Davno je to bilo, kladila sam se s mamom. Išla sam u osnovnu školu i bio je uslov da moram da pobedim na državnom prvenstvu i da moram da skočim državni rekord. To je u stvari bila moja prva pobeda i moj prvi državni rekord. I prvi telefon - kaže Ivana. 


Uprkos uspesima, Ivana se suočila sa teškim trenucima tokom karijere, kao što je bio slučaj na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. Ipak, ističe da nikada nije poželela da odustane od atletike, čak i kada su se susretali sa izazovima.

- Pa desilo se, to je ostalo staro pravilo... Pred takmičenje dobijemo obične papirne brojeve i sami ih zakačimo zihericama. Onda se zagrevaš, znojiš se, skidaš se, oblačiš se, to se non-stop kida. I sad ko uopšte treba da razmišlja o broju, da li će ostati na mestu ili neće u momentu kada treba razmišljati o skoku. Ali drago mi je da su imali bar toliko sluha da posle tog mog peha ukinu pravilo.

Ivana Španović EPA-EFE/Sascha Steinbach
 

 


Nakon Olimpijskih igara u Parizu, Ivana planira da završi karijeru. Ipak, ističe da s nestrpljenjem očekuje majčinstvo i nove životne izazove koji je čekaju nakon završetka atletske karijere.Takođe, ističe da povodom toga oseća lepe emocije. 

- Lepe, što da ne?! Ovo je samo jedan segment života u kojem sam se pronašla, jer sam osetila da postoji neki talenat i nešto za šta se vredi boriti i u šta treba ulagati. Sve što radim mimo toga je vreme koje mi je dato da radim na sebi u nekim drugim sferama i da se pripremim za neka sledeća interesovanja posle karijere. Eto, jedva čekam da postanem majka i to su neke lepe stvari, ali život je imao druge planove za mene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading