TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI Španija u suzama, preminula reprezentativka (17)

13:02 | 18-04-2024

Ostali sportovi 0

Neverovatan slučaj koji je potresao čitavu Španiju.

Gimnastika
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Čitava Španija je danas u suzama. pošto je preminula mlada gimnastičarka, Marija Heranz Gomez (17) u Univerzitetskoj bolnici u mestu Kabaniljas del Kampo, u Gvadalahari.

Devojka koja je predstavljala reprezentaciju Španije u gimnastici, preminula je od posledica meningitisa, saopštilo je Gradsko veće u Gvadalahari.

- Marija nas je iznenada napustila zbog strašnog meningitisa koji ju je uzeo za samo 24 sata, ostavljajući grad u neutešnoj tuzi. Gradsko veće želi da izrazi svoju najdublju tugu i bol zbog tako tragične okolnosti i upućuje svoje najdublje saučešće svoj Marijinoj porodici i prijateljima, posebno njenim roditeljima, Rakel i Alfonsu, njenom mlađem bratu bakama i dekama, ujacima i rođacima, od kojih su mnogi stanovnici opštine, takođe izražavamo saučešće njenim kolegama iz Gvadalahare i prethodnim, iz škole San Blas de Kabaniljas, kao i celoj porodici "Ruditramp Club" - stoji u saopštenju gradskog veća.

 

 

Marija je bila specijalizovana za trampolinu, učestvovala je sa Španijom na Svetskom prvenstvu koje je u novembru 2023. godine održano u Birmingemu i takmičila se u uzrastu od 17 do 21 godine.

Prošle godine je bila četvrta u Španiji u kategoriji timova, a u gradu je, povodom ovog tragičnog događaja, proglašena dvodnevna žalost.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading