NOVAK OTKRIO ZANIMLJIV RITUAL U ŠANGAJU Evo o čemu je reč

21:13 | 09-10-2024

Tenis 0

Srbin glavna zvezda u Kini

novak đoković

Novak Đoković će igrati u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju posle pobede nad Rusom Romanom Safijulinom.

Srpski teniser tako nastavlja pohod ka jubilarnoj stotoj tituli u karijeri, što je prethodno uspelo samo Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru.

Posle meča, Novak je otkrio novinarima da je posetio park u Šangaju gde postoji drvo staro više od hiljadu godina.

- To drvo sreće se nalazi u našem okruženju, grlio sam ga i pre pet godina zalivao, tako da sam tu ceremoniju ponovio i ove godine. Poželeo  sam sreću i odao počast životu tog drveta, koje je staro hiljadu i koju godinu. Ponekad zaboravljamo koliko je svet oko nas star i moćan, a to nosi mnogo mudrosti i inteligencije, energije i snage, gubimo se ponekad u tom svetu modernog i ubrzanog života. Drvo poput ovoga me vraća na mesto i podseća na neki način koliko smo mali u poređenju s prirodom, ali i koliko bi trebalo da je poštujemo - kaže Đoković.

U četvrtfinalu Novak će igrati protiv Čeha Jakuba Menšika.

- Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku - kaže Novak.

Svestan je šta je najveća snaga u igri mladog tenisera.

- Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading