NEĆE IM OVO PROĆI TEK TAKO Stigla hitna reakcija Srbije, traži se razjašnjenje situacije oko Đokovića i doping testa

16:25 | 24-11-2023

Tenis 0

Direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić zatražila je od Svetske antidoping agencije razjašnjenje situacije u kojoj su se našli teniseri Srbije, kada im je pre meča sa britanskim teniserima doping kontrola ušla u svlačionicu i tražila testiranje svih igrača.

Novak Đoković

 

Srbija je juče pobedila Veliku Britaniju sa 2:0 i plasirala se u polufinale Dejvis kupa, u kome će u subotu igrati protiv Italije. Srpski teniser Novak Đoković je nakon plasmana u polufinale Dejvis kupa izjavio da je imao raspravu sa ljudima iz Svetske antidoping agencije.

- Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka - istakao je Đoković za sajt Teniskog saveza Srbije.

Novak Đoković EPA
 

Dodaje da je uvek podržavao testiranje igrača, ali ne pred početak meča.

- Kada sam pričao sa predstavnikom doping agencije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobednik večerašnjeg duela ne igra u petak. Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading